F.Bahçe'nin bu sezonki tek transferi Diego Ribas, G.Saray maçında oynayacak mı? Doktor Burak Kunduracıoğlu, Sevilla dönüşü sorun yaşayan 10 numaranın sakatlığının geçtiğini, kararı Teknik Direktör İsmail Kartal ’ın vereceğini söyledi. Yabancı kontenjanı nedeniyle lisans problemi var. Ancak yönetim, “İsmail Hoca, karar verecek. Oynatmak isterse biz gerekirse pazartesi lisans çıkartırız. Sorun yok” diyor. Ancak Diego, oynamazsa da Yobo ve Cristian ’ı takımdan ayrılmaya ikna etme açısından yönetimin elinde koz olacak. “Bak Diego bile sezonun açılış maçında kontenjan yüzünden oynayamıyor. Siz bu takıma zor girersiniz. Bir an önce oynayabileceğiniz bir kulübe gidin” denilecek.

KARTAL ’I DÜŞÜNDÜREN 3 FAKTÖR

İsmail Kartal ise G.Saray ’a karşı Diego ’yu 3 nedenden dolayı oynatmaya çok da sıcak bakmıyor.
1-MAÇ EKSİĞİ:  Diego, Olympiakos ve Roma ’ya karşı oynamadığı için maç kondisyonu yok.
2-ANTRENMAN EKSİĞİ: F.Bahçe ’nin oyun yapısı değişti. Artık bir basketbol takımı gibi set hücumlar yapılıyor. Diego bu setleri antrenmanlarda yeterince çalışma imkanı bulamadı. İkili-üçlü oyuncuları henüz ezberlemedi.
3-SAKATLIK:  Diego kendini oynayacak durumda hissediyor ama böyle sert ve mücadele düzeyi yüksek bir maçta oynarsa sakatlığının nüksetme riski var.

KARTAL NEDEN RİSK ALABİLİR?

İsmail Kartal ’ın Diego ’yu G.Saray ’a karşı oynatmak için de son derece geçerli nedenleri var:
1-ÇİLİNGİR:  Bir pası, bir çalımı, bir asisti ile her an maçın skoruna etki edebilecek çilingir potansiyeline sahip. 90 dakika içinde her an lazım olabilir.
2-FORMDA: Roma dönüşü takımla çıktığı idmanlarda çok iyi bir görüntü vererek, teknik heyetin kafasını karıştırdı. Form düzeyi yükseliyor.
3-DERBİKATÖR: G.Saray ’a karşı oynamak istiyor.  G.Saray ’a gol atıp gerçek F.Bahçeli olmak istiyor. Almanya, İtalya ve İspanya ’daki kariyeri bu tip derbilerle dolu. Derbileri, o atmosferi seviyor.

SON KARAR BUGÜN VERİLECEK

İsmail Kartal, G.Saray  derbisi öncesi ilk sınavını Diego ’yu oynatıp oynatmama kararı ile verecek. Bütün artı ve eksileri değerlendirdikten sonra bugün Diego ’yu maç kadrosuna alabilir. Ancak maç kadrosuna alması oynatacağı anlamına gelmez. Maç sabahını bekleyebilir. Son dakikada “Oynatacağım” derse yönetim de saate karşı bir yarış başlatıp, maçtan önce Diego ’nun lisansını G.Saray derbisine film gibi bir operasyonla yetiştirir. Benim tanıdığım İsmail Kartal, formayı adaletli dağıtır, ligi de düşünür. 1-2 maçtır kazanan kadroyu bozacağını da sanmıyorum. Ayrıca Süper Lig için de riske girmez. Diego'yu lige saklayacağını düşünüyorum.