Dünya genelinde yapılan çeşitli anketlerde 23. en büyük derbi olarak gösterilen Karşıyaka-Göztepe derbisi bugün saat 19:00'da İzmir Atatürk Stadı'nda...


Hüseyin Göçek'in yöneteceği derbide ev sahibi Karşıyaka taraftarları, Atatürk Stadı'nın kapalı ve açık tribününde karşılaşmayı izleyecek. Konuk Göztepe ise 4 bin 200 kişilik seyircisiyle derbiyi Mersinli tarafındaki kale arkasında takip edecek.


Karşıyaka'da Göztepe derbisi öncesi tek eksik oyuncu var. İki haftadır ayağındaki sakatlık nedeniyle forma giyemeyen Caner Ağca bugün Göztepe önünde de takımdaki yerini alamayacak.


Göztepe'de ise sakatlığı geçmeyen Onur Bektaş ile sarı kart sınırını aşan stoper Aytek ise ezeli derbiyi tribünden izleyecek.


Liglerde 41. Randevu

İzmir'in iki ezeli rakibi, ebedi dostu pazar günü liglerde 41. kez karşı karşıya gelecekler. İki takım 18 kez Süper Lig'de 22 kez de 1. Lig'de karşılaştı. 40 maçtan 16'sında Karşıyaka, 14'ünde ise Göztepe kazanan oldu. 10 müsabaka berabere tamamlanırken, Karşıyaka 53, Göztepe 40 gol atmayı başardı. Göztepe'de Gürsel Aksel ile Tunçer Çeliktaş, Karşıyaka'da ise Ogün Altıparmak 4'er golle derbilerde en fazla gol atan futbolcular oldu. Karşıyaka, çeşitli tarihlerde rakibini bir kez 6-2, bir kez 5-2, iki kez 4-0 yenmeyi başardı. Geçtiğimiz sezon 7 yıl aradan sonra ilk kez karşılaşan iki ekip ilk maçta İlhan ve Erdi'nin karşılıklı golleriyle 1-1 sonuçlanırken, ikinci maçtan ise Karşıyaka Cihan Yılmaz'ın golüyle sahadan galip ayrılmıştı.


Derbi Öncesi Son Yorumlar

Yeşil kırmızılılarda Sportif Direktör Hüseyin Hamamcı, son üç maçta galip gelememelerine rağmen, derbiyi kazanarak kötü gidişi sonlandıracaklarına inandığını söyledi. Göztepe'nin altsıralarda yer almasının kimseyi yanıltmaması gerektiğini belirten Hamamcı, "Kaliteli oyunculara sahip bir takımla karşılaşacağız. Rakibimiz çıkış yakalamak istiyor, ancak biz kazanmak adına ne gerekiyorsa yapacağız. Derbilerde favori olmaz. Bunu sürekli görüyoruz. Sahada en az hatayı yapan takım başarılı olacaktır. Oyuncularımızın terlerinin son damlasına kadar mücadele edeceğinden şüphemiz yok. Sezon başından beri bize büyük destek veren taraftarlarımız yine en büyük kozumuz olacak" dedi. 

Takımının başında ilk maçına çıkacak olmanın heyecanını yaşayan Göztepe Teknik Direktörü Kemal Kılıç ise derbinin İzmir'e yakışması gerektiğini vurguladı. Hem tribünlerde, hem de saha içinde centilmenliğin ön plana çıkması gerektiğini kaydeden deneyimli teknik adam alacakları galibiyetin ilerleyen haftalar için önemli olduğunu ifade etti. Kendilerini 4 bin 200 kişilik Göztepe taraftarının destekleyeceğini dile getiren Kılıç, "Derbinin şölen havasında geçmesini umuyoruz. Bizi destekleyen taraftarlarımızın yüzünü güldürmek istiyoruz. Maçı kazanıp onlara bayram hediyesi vermeliyiz. Takımımın motivasyonundan memnunum. Böyle maçlarda zaten kendileri bilinçli olarak konsantre oluyorlar. Maçlarımızı Atatürk Stadı oynadığımız için bu bizim için avantaj. Derbilerde sonucu önceden kestirmek zor ancak azanacak güçteyiz" diye konuştu. 


Derbi Yasakları

1- Göztepeli taraftarlar en geç saat 15.00'te stada girmiş olacak. Bu saat sonrası bileti olsa bile sarı-kırmızılı taraftarlar stat çevresine dahi sokulmayacak. Maça gelecek Göztepe grubu içinde bulunan biletsiz taraftarlar da kesinlikle maça sokulmayacak. 
2- Karşıyakalı taraftarlar da saat 16.00'dan itibaren Atatürk Stadyumu'na gelmeye başlayacak. Yeşil-kırmızılılar İZBAN, otobüs ve özel araçları ile Halkapınar'a geliş yapacak. Karşıyakalı taraftarların vapuru kullanmaları da yasak. 
3- İzmir emniyetinin titizlik gösterdiği bir diğer husus ise karşılaşmada açılacak olan pankartlar. Stada sokulacak tüm pankartların tek tek inceleneceği ve rakip taraftar ve takım hakkında hareket içeren hiçbir pankartın alınmayacağı öğrenildi. Karşıyakalı taraftarlar 10.00-12.00 saatları arasında Atatürk Stadı'na pankartlarını asacak. Göztepeli taraftalar ise 13.00-14.00 arasında kendilerine ayrılan bölüme pankartlarını asacaklar.
4- Stad girişinde tüm bozuk paralara ve çakmaklara el koyulacak. 
5- Alkollü taraftar kesinlikle stada sokulmayacak.
6- Daha önceki maçlarda olay çıkartan ve fişlenen taraftarlar kesinlikle maça sokulmayacak.