İzmir’in heyecanla beklediği Karşıyaka-Göztepe derbisinde gülen taraf evsahibi kırmızı yeşilli ekip oldu. Derbi öncesi misafir takım konumundaki Göztepeli taraftarların Atatürk Stadı'na gelişlerinde gergin anlar yaşandı. Aynı olaylar maç sonunda da tekrarlandı. Bazı taraftarlar maçın bitiş düdüğü ile birlikte sahaya atlarken yine güvenlik güçleri müdahale etmek zorunda kaldı. Stadyumdaki koltuklar kırılarak sahaya atuldı

Karşıyaka'ya galibiyeti getiren gollerin her ikisinide Göztepe savunmacısı Hamza Gezmiş 9. ve 90+4. dakikalarda kendi kalesine attı. Kırmızı yeşilliler aldıkları bu galibiyet ile puanını 17'ye çıkardı ve zirve takibini sürdürdü. Göztepe ise 5 puanda kaldı ve ligin dibinden kurtulamadı. 

MAÇ BİTTİ SAHA YİNE KARIŞTI

Maçın başında karışan İzmir Atatürk Stadı karşılaşmanın bitiş düdüğü ile yine karıştı. Karşıyakalı futbolcu Erdi Kasapoğlu galibiyet sevinci sırasında sahanın ortasına Karşıyaka bayrağı dikince tribünler gerildi. 
Bazı Göztepeli taraftarlar sahaya atlarken, güvenlik güçleri devreye girdi ve olayları büyümeden yatıştırdı.  Atatürk Stadyumu'nda ilk olarak Karşıyakalı taraftarlar ayrılırken, stadyumda Göztepe taraftarları stadyumda bekletiliyor. 

İŞTE KADROLAR
KARŞIYAKA: Necati, Onur Akbay, Orhan Taşdelen, Cemil Adıcan, Fatih Şen, Taha(Dk. 59 Burak), Dalmat, Adnan Güngör, Muhammet, Emre(Dk86 Onur Türk), Banahene(Dk. 72 Erdi)
GÖZTEPE: Ferhat, Bahia, Hamza, Furkan, Veli, Şamil, İlhan(Dk.78 Ali Küçik) , Halil, Theo Weeks(Dk. 46 Mithat), Şaban Genişyürek(Dk. 24 Yasin Avcı), Bedi Buval

MAÇTAN NOTLAR

* Karşılaşmada son 10 dakikaya girilirken Göztepe atakları sıklaşmaya başladı... 
* Dk. 59:
 Karşıyaka Taha Yalçıner'in yerine Burak Solakel'i oyuna aldı. 
* Dk. 46: Göztepe'de sarı kartı bulunan Theo Weeks yerine Mithat oyuna giriyor. 
* İkinci yarıya Göztepe başlıyor.. 
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Karşıyaka'nın üstünlüğü ile sona erdi. 
* Dk. 24: Göztepeli futbolcu Şaban Genişyürek sakatlanarak yerini Yasin Avcı'ya bıraktı. 
* Dk. 22: Taraftarlar yaktığı meşaleleri sahaya atınca, sahaya atılan konfetiler tutuştu. ve küçük çaplı bir yangın çıktı. Çıkan yangını itfaiye kontrol altına aldı ve kısa sürede söndürdü. Yangın ve dumandan etkilenen bir Karşıyakalı çocuk taraftara da sağlık görevlileri anında müdahale etti. 
* Dk. 9 : Karşıyaka paslaşarak kullandığı serbest vuruşta altı pas içerisinde oluşan karambolde Göztepeli Hamza'nın kendi kalesine attığı gol ile öne geçiyor. 1-0
* Karşılaşma Karşıyakalı futbolcuların vuruşu ile başlıyor. 

 

Maçta taraftarlar yangın çıkardı...

DAKİKA DAKİKA DEV DERBİ ...

* Maçın ilk dakikalarında vapur ile maça gelmelerine müsade edilmeyen Karşıyakalı taraftarlar tribünlerde vapur ve deniz temalı panolar açtılar.

* Polis, olay çıkması ihtimaline karşı, taraftarların geçtiği güzergahtaki benzin istasyonlarındaki marketlerin satış yapılmasına izin vermedi. Stada tek kapıdan sıkı bir aramayla giren Göztepe taraftarları, 17.00’de tribüne girebildi. Polis, konfetinin yanı sıra patlayıcı madde, bozuk para, çakmak gibi eşyaların da stada sokulmasına izin vermedi.
* Göztepeli taraftarlar stadın kapısında beklerken kapalı tribüne giren Karşıyaka taraftarlarla aralarında karşılıklı küfürleşme yaşandı. İki grup arasında barikat oluşturan polis, olayların büyümesine izin vermedi.
* Müsabakayı izlemek isteyen Göztepeli taraftarlar arasında alkollü oldukları belirlenen biri bayan 30 taraftar stadın çevresinden uzaklaştırıldı.
* KSK’lilerin yer alacağı tribünlerin kapıları ise 16.00’da açılmaya başladı. KSK taraftarları da yavaş yavaş Atatürk Stadı’na gelmeye başladı. 20-25 bin taraftar bekleniyor.
* Polisler, taraftarların hazırladığı pankart ve bayrakları tek tek kontrol ediyor.
* İZBAN’a yönlendirilen KSK’lilerin, deniz yolunu kullanmalarına izin verilmedi.  
* Maç sonunda önce KSK’liler stadı terk edecek.

OLAYLAR ÇIKTI

Karşılaşma için Mersinli tarafındaki kale arkası tribünde 4200 kişilik kontenjan ayrılan sarı-kırmızılılar, saat 13.00'ten itibaren Bölge Metro İstasyonu'nda toplandı. Saat 15.00'e kadar stada alınması planlanan, Göztepeli taraftarlar, çevik kuvvet ekipleri ve 4 zırhlı aracın kontrolünde saat 15.30'da stada ulaşabildi. Polis yağma olaylarına karşı taraftarların geçtiği güzergahtaki benzin istasyonlarındaki marketlerin satış yapmasına izin vermedi. Stada tek kapıdan sıkı bir aramayla giren Göztepeliler, 17.00'de tribündeki yerlerini alabildi. Emniyet güçleri taraftarların beraberlerinde getirdiği binlerce konfetinin yanı sıra patlayıcı madde, bozuk para, çakmak gibi eşyaların da stada sokulmasına izin vermedi. Uygulamaya isyan eden ve aşırı alkollü olduğu belirlenen 1 bayan 30 taraftar kısa bir gözaltı sonrası stat çevresinden uzaklaştırıldı. Bu arada arkadaşlarıyla yaşadığı tartışma sırasında başından yaralanan bir taraftara sağlık ekipleri müdahale etti. 


Göztepeli taraftarlar stat kapılarında beklerken, kapalı tribüne giren Karşıyaka taraftarlarıyla da karşılıklı küfürleşti. İki grup arasında otobüsler, çitler, atlı ve köpekli polisler, çevik kuvvet ekipleriyle barikat oluşturan emniyet, olayların büyümesine izin vermedi. 


Karşıyaka ve Göztepe’nin bugünkü randevusu, ezeli rakiplerin profesyonel liglerdeki 41’inci buluşması olacak. Daha önce oynanan 40 maçta Kaf-Kaf’ın 16, Göz-Göz’ün 14 galibiyeti var, 10 maç ise berabere bitti. Geçen sezon 7 yıl aradan sonra oynanan ilk maç 1-1 sonuçlandı, rövanşı 1-0 KSK kazandı.

 

Haftaya 14 puanla 4. sırada giren Kaf-Kaf, ezeli rakibini yenerek zirve yarışında yeniden üst sıralara çıkmanın hesabını yaparken, 5 puanla sondan ikinci sırada yer alan Göztepe, derbiyi kazanıp silkinmek istiyor.

 

2400 POLİS GÖREV YAPIYOR

İzmir derbisinde 2400 polisin, 300 özel de özel güvenlik ekibinin görev yapacağı açıklandı. Göztepe taraftarları 13.00’ten itibaren Bölge Metro Durağı’nda toplanmaya başladı. Taraftarlar stada buradan birlikte yürüdü. Sarı-kırmızılılar 14.30-15.30 arası tribüne alınmaya başladı. 4 bin 200 bilet verilen Göztepeli taraftar sayısının 5 bini geçmesi tahmin ediliyor. 


İKİ TAKIM ARASINDAKİ 41. RANDEVU

İlk olarak, Milli Lig'in kurulduğu 8 Mart 1959'da Alsancak Stadı'nda karşılaşan iki ekip, 21. kez aynı ligde yer alıyor. İki takım 18 kez Süper Lig'de, 22 kez de 1. Lig'de karşılaştı. 40 maçtan 16'sında Karşıyaka, 14'ünde Göztepe kazanan taraf olurken, 10 müsabaka da berabere tamamlandı.

Geçen sezon ilk karşılaşma 1-1 berabere bitmiş, ikinci devredeki müsabaka ise Karşıyaka'nın 1-0 üstünlüğüyle sona ermişti. Karşıyaka'nın 53, Göztepe'nin ise 40 gol atmayı başardığı iki ekibin mücadelesinde Göztepe'de Gürsel Aksel ile Tunçer Çeliktaş, Karşıyaka'da ise Ogün Altıparmak 4'er golle derbilerde en fazla gol atan futbolcular oldu.  Karşıyaka, rakibini bir kez 6-2, bir kez 5-2, iki kez 4-0 yenmeyi başardı.
İki takım arasında şu ana kadar oynanan müsabakalarda en fazla görülen sonuç 1-0 olurken (12 kez), 5'er müsabaka da 2-1 ve 1-1'lik sonuçlarla sona erdi.

ESKİ TAKIMLARINA KARŞI OYNAYACAKLAR

Geçen sezon Göztepe'de görev yapan Cihat Arslan bu sezon Karşıyaka'nın başında sarı-kırmızılı ekibe karşı mücadele edecek.
Hüseyin Kalpar'ın görevden ayrılmasının ardından Göztepe ile ilk maçına çıkacak Kemal Kılıç da daha önce görev yaptığı Karşıyaka'ya karşı puan mücadelesi yapacak.