GHE Teknik Direktörü Emre Perçinci futbolun oynanmama durumunu değerlendirdi:

Girne Halk Evi Teknik Direktörü Emre Perçinci futbolun oynanmayacağı mevcut uzun süreçte teknik adamlık göreviyle ilgili yeniden düşüneceğini ve buna göre karar vereceğini söyledi. Dün bir radyo programında konuşan Perçinci, futbolun oynanmama kararının birçok etkenle birlikte alınan doğru ancak çok üzücü bir karar olduğunu vurguladı. Futbolun oynatılmama süresinin uzun olacağına dikkat çeken Perçinci, bu uzun süreçte teknik adamlık göreviyle de ilgili kulüp başkan ve yönetimiyle görüşeceğini ve ona göre bir karar vereceğinin altını çizdi.

“Oynanmayacak olması çok üzücü”

2020-21 futbol sezonunun oynatılmamasının çok üzücü bir durum olduğuna işaret eden Perçinci şunları söyledi:

“Anlaşılan kararın alınmasında birçok etken yer almıştır. Futbolun oynanmasını çok isteyen biriyim. Ancak alınan kararın da bu noktada doğru olduğunu düşünüyorum. Beklenen bir karardı. Ancak çok ciddi motivasyon kaybı olacaktır. Uzlaşı olabilirdi. Sağlık konusuna bağlandı. Ekonomik olduğu da söylendi. Sürecin bu şekle geleceğini anlamıştık.  Ancak bunun zararlarını önümüzdeki yıl daha fazla göreceğiz. Performans, futbola verilen değer ve gösterilen ilgi açısından kayıplar yaşanacaktır. Genç oyuncular çok daha fazla etkilenecektir. Bu süreci ve arayı en az kayıpla atlatmamız gerekir.”

“Gelecek sezon da sıkıntılı”

Bir sonraki sezonun da sıkıntılı olacağını şimdiden görebildiklerini belirten Emre Perçinci, Ağustos ayında sezona başlanacak olursa ve öncesindeki hazırlık döneminin çok sıcak bir zamana denk geleceğine dikkat çekti. “İleriye dönük, gelişim gösterebilecek bir kadro oluşturmuştuk. Ancak yönetimimizle yeniden oturup konuşacağız.” diyen Perçinci,  şunları da ekledi:

“Kulüplerin ödemeleri nasıl olacak? İşin maddi tarafı da önemlidir. Maalesef bu sezonu kötü yönetilmiş bir sezon olarak hatırlayacağız.”