Futbol Federasyonu ile Sağlık bakanlığı arasında gerçekleştirilen kritik toplantıda 4 maddelik talep iletildi

Sağlık Bakanı Ali Pilli Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yetkilileri ile biraraya gelerek futbolun başlaması konusunda fikir alışverişi gerçekleştirdi.

Toplantıda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Başkanı Dr. Sn. Ali Çaygür ve Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Kemal Deniz Dana ile futbolun yeniden başlaması konusunda 2. Başkanvekilim Sn. Oktay Çocuk yeraldı.

4 maddelik talep iletildi

Toplantıda Sertoğlu genel kurulda alınan kararlar doğrultusunda Bakan Ali Pilli’ye 4 maddelik bir talep iletirken konunun bugün yapılacak toplantıda yeniden ele alınacağı öğrenildi.

Pazartesi yeniden toplanılacak

Sağlık Bakanı Ali Pilli başkanlığında bugün yapılacak toplantıda Basketbol, Voleybol ve Hentbol federasyonlarının taleplerinin de alınarak takım sporlarının hepsinin aynı toplantıda değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Futbol Federasyonu’ndan açıklama

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu toplantı sonrasında Federasyonun resmi internet sayfasından konuyla ilgili bir açıklama paylaşarak “Gerçekleştirilen toplantıda 25 Eylül 2020 tarihinde yapılan Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda oybirliği ile aldığımız kararları içeren futbolun yeniden başlamasına yönelik yazıyı kendilerine ilettik.

Sn. Pilli ve yetkililer söz konusu yazının içeriğini inceledikten ve gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra bize cevap vereceklerini ileterek, önümüzdeki hafta başında yeniden biraraya gelinmesi konusunda tarafımıza bildirim yapmışlardır” denildi.