2017-2018 Futbol sezonunun 5. Haftası dün akşam Girne Mete Adanır Stadı'nda, Doğan Türk Birliği ile Yeniboğaziçi takımları arasına oynanan karşılaşma ile başladı. Karşılamayı Yeniboğaziçi takımı 1-0 kazandı. İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında ev sahibi Doğan Türk Birliği sahada 10 kişi kaldı. Karşılıklı ataklarda takımlar maç boyunca gol bulmayınca maç golsüz biteceği düşünülürken son saniye golünü Yeniboğazi takımı bularak karşılaşmayı 1-0 kazanarak çok önemli bir üç puan aldı. Bugün oynanan karşılaşmalarda ise takımlar futbolseverleri gole doyurdu. Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanan mücadelede Küçük Kaymaklı ile Binatlı takımları arasında oynandı. Küçük Kaymaklı takımı ilk golü maçın 1. dakikasında bulan taraf oldu, nerdeyse maça bir sıfır önde giren Küçük Kaymaklı ikinci golü de bularak rahatladığını zannetti.

Maçı bırakmayan Binatlı önce ilk yarının son dakikalarında bulduğu golle maça tutundu , ikinci yarının ilk bölümlerinde ikinci yolu da bularak karşılaşmayı 2-2'ye getirerek oyuna yine ortak oldu. 2-2’den sonra maç yeniden başlamış gibi oldu. Binatlı takımı bulduğu pozisyonlardan da yararlanamayınca, Küçük Kaymaklı peş peşe iki gol bularak oyunu yeniden iki farka çıkarttı ama Binatlı takımının pes etmeye niyeti yoktu, oyunu 4-3 getiren Binatlı beraberlik için çabası yetmedi.

Karşılaşmayı ev sahibi Küçük Kaymaklı 4-3 kazandı ve günü maç fazlası ile liderlik koltuğuna oturdu. Ozanköy Mustafa Özkayım Stadı’nda Ozanköy ile Gençlik Gücü karşılaştı. Karşılamanın ilk golünü ev sahibi ekip ilk yarının son dakikasında buldu ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda da Ozanköy takımı iki gol daha bularak farkı üçe çıkarttı Gençlik Gücü'nün maçın son bölümünde bulduğu gol puan almasına yetmedi. Ozanköy ilk galibiyetini 3-1 skorla almış oldu. Güzelyurt Üner Berkalp Stadı’nda Baf Ülkü Yurdu Türk Ocağı takımını ağırladı. Oyuna hızlı başlayan Konuk takım oldu ve ilk golü de bulmasına karşın Baf Ülkü Yurdu bu gole erken cevap verdi ve ilk yarının bitimine dakikalar kala öne de geçmesini bildi.

İkinci yarıya hızlı başlayan yine Türk ocağı oldu, beraberlik golünü penaltı atış ile bulan Türk Ocağı oyunu iki ikiye getirmesine karşın maça mutlak galibiyet parolası ile çıkan Baf Ülkü Yurdu peş peşe golleri bularak karşılaşmayı 5-2 kazanarak ilk galibiyetini almış oldu. Türk Ocağı takımı maçın son bölümlerinde gördüğü kırmızı kartlardan dolayı karşılaşmayı 9 kişi tamamlayabildi.  

K-Pet Süper lig ve 1.Ligde alınan sonuçlar ve puan durumları ise şöyle oluştu;

K-Pet Süper Lig



DTB – YENİBOĞZİÇİ 0-1
KÜÇÜK K - BİNATLI 4-3
BÜY - TÜRK OCAĞI 5-2
OZANKÖY – G GÜCÜ 3-1

K-Pet 1. Lig



ESENTEPE - GÖNYELİ 1-3
KAYA MEHMET – GÖRNE 1-0
DEĞİRMENLİK - MARAŞ 2-4
MORMENEKŞE - ÇANAKKALE 3-2
LAPTA - AKOVA VUDA 2-2