Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunun ikinci haftası bugün derbi maça sahne olacak.

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray, 55 yıllık lig tarihinin en erken derbisinde BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Saat 21.45'de başlayacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Cem Satman ile Erdinç Sezertam yapacak. Derbinin dördüncü hakemi ise Koray Gençerler.

Süper Lig'in ilk haftasında son şampiyon Galatasaray, kendi evinde ligin yeni ekibi Kasımpaşa'yı 2-1 yenerken, maddi sorunları nedeniyle sezona sıkıntılı başlayan Beşiktaş ise deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı.

Ligde 131 gün sonra BJK İnönü Stadı'nda taraftarlarının karşısına çıkacak siyah-beyazlılar, evindeki son 17 lig maçında sadece 2 kez mağlup olduğu Galatasaray'ı Dolmabahçe'den puansız göndererek, sezonun ilk galibiyetini almayı amaçlıyor.

Ligin son şampiyonu Galatasaray ise, Fenerbahçe'yi yenip TFF Süper Kupa'yı kazanarak başladığı yeni sezondaki ilk lig derbisinden de 3 puanla ayrılıp, lig tarihindeki 1000. galibiyetini ezeli rakibi karşısında almayı hedefliyor.

Sakatlığı nedeniyle Almeida'dan yararlanamayacak olan Samet Aybaba'nın bu zorlu mücadelede en büyük kozu yine Manuel Fernandes olacak. Samet Aybaba'nın derbide oyun planını Fernandes'in üstüne kuracak olması sürpriz değil. Yıldız futbolcu, bu akşam da takımının en önemli silahı olacak, Beşiktaş'ın ataklarını yönetecek. Ayrıca her zaman olduğu gibi yine duran toplardan gol arayacak. 

Sarı-Kırmızılılar'da Umut Bulut, Selçuk İnan ve Emre Çolak'ın yükselen formu, Fatih Terim'in yüzünü güldürüyor. Felipe Melo'nun dönmesiyle birlikte orta sahadaki yükü hafifleyecek olan Selçuk, derbide daha ofansif bir görev alacak. Trabzonspor'da birlikte oynadığı Umut Bulut-Burak Yılmaz ikilisiyle birlikte Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşatmayı planlıyor.

BEŞİKTAŞ: Cenk, Mehmet Akgün, Sivok, Escude, Uğur Boral, Hilbert, İbrahim Toraman (Veli), Fernandes, Holosko, Olcay, Mustafa Pektemek


GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan, Hamit, Melo, Selçuk, Emre, Elmander, Umut