Alex de Souza'ya bile nasip olmayan futbolu bıraktıktan sonra F.Bahçe'de görev alma onuru Dirk Kuyt'ın... Hollandalı yıldızın İsmail Kartal'la birlikte pazartesi günü kulübe gidip, Başkan Aziz Yıldırım ve Genel Sekreter Mahmut Uslu ile görüşmesi çeşitli söylentileri de beraberinde getirdi. İsmail Kartal'ın F.Bahçe teknik direktörlüğü resmiyet kazanmadığı ve yardımcıları da o günlerde belli olmadığı için, Dirk Kuyt'a İsmail Hoca'nın yardımcılığı görevi yakıştırıldı.

KUYT'A HOCALIK YAKIŞIR

Kulüp ve milli takım düzeyince uluslararası bir futbol deneyimi, kariyeri boyunca dünyanın en iyi teknik adamlarıyla çalışması, karakteri ve futbol dışı yaşantısıyla yardımcı antrenörlük görevi Kuyt'a çok yakıştırıldı. Bu görevi de layıkıyla yapacağına herkes emindi. Bütün takım arkadaşları hatta ezeli rakiplerindeki meslektaşları bile ona saygı duyuyordu. Ama Kuyt'ın planında yardımcı antrenörlük yoktu, bambaşka planları vardı.

TAM BİÇİLMİŞ KAFTAN

Kuyt, Başkan Aziz Yıldırım ile Genel Sekreter Mahmut Uslu'ya, "Futbolu bırakınca F.Bahçe'ye hizmete devam etmek istiyorum" dedi. Başkan Yıldırım, Kuyt'ın bu isteğine çok sevindi. Zaten uzun süredir F.Bahçe'yi Avrupa'da temsil edecek, uluslararası kariyere sahip bir ismin eksikliği hissediliyordu. Kuyt da bu iş için biçilmiş kaftandı. Bu yüzden başkan Yıldırım, Kuyt'ın jübile sonrası F.Bahçe'de görev alma isteğini büyük bir memnuniyetle karşıladı.

F.BAHÇE'NİN AVRUPALI YÜZÜ

Kuyt'ın jübile yaptıktan sonra F.Bahçe'de başlayacağı büyükelçilik görevi ağır sorumluluklar gerektiriyor. Hollandalı futbolcu, öncelikle Sarı-Lacivertli kulübün Avrupa yüzü olacak. Yabancı futbolcuların F.Bahçe'ye transferinde ikna sürecinde görev alacak. Uluslararası toplantılarda, kura çekimlerinde F.Bahçe'yi temsil edecek. Dirk Kuyt'ın birikimiyle bu görevi de başarıyla yerine getireceğine inanç tam.