İşte geleceğin Fenerbahçe'si

Fenerbahçe, bir yandan dördüncü yıldızı takmak adına ezeli rakibi Galatasaray ile şampiyonluk için mücadele ederken, diğer yandan da büyük bir titizlikle gelecek sezonun çalışmalarını yürütüyor.

22. RADİKAL KARARLAR Takımın yaşlı ve pahalı oyunculardan kurulu olması nedeniyle radikal değişimlerin işaretlerini her fırsatta veren Başkan Aziz Yıldırım ve ekibi, genç isimlere yönelerek gelecek planlamalarına devam ediyor.

21. SEZON SONU AYRILIK İlk olarak takımın yaş ortalamasını düşürmeyi hedefleyen sarı-lacivertli ekipte takımdan gönderilmesi en muhtemel isimler Pierre Webo ve Dirk Kuyt. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan bu iki ismin yanı sıra, Emenike ve Sow da makul teklifler gelmesi halinde gönderilecek.

20. GENÇLİK OPERASYONU Yerli oyuncu kalitesi olarak rakiplerine nazaran bir adım önde olan Fenerbahçe, bu alanda da bir gençlik operasyonu yapmak adına kollarını sıvamış durumda...

19. KALE ONA EMANET İlk olarak Volkan Demirel'in alternatifi üzerine düşününen Fenerbahçe yönetimi, kaleyi bir çok kulübün radarında olan Mert Günok'a bırakmaya sıcak bakıyor. Mert'in alternatifleri olarak ise Erten Ersun ve İsmet İsmet Yumakoğlulları isimleri dikkat çekiyor.

18. 2019'A KADAR 'EVET' Takımın deneyimli yıldızları yeni kontrat beklerken 1.94'lük Erten Ersun, sarı lacivertli takım ile 2019 yılına kadar sözleşme uzattı. 1995 doğumlu İsmet Yumakoğulları 'yeni Rüştü' olarak lanse edilirken, Ertuğrul Taşkıran'ın ise kiralık kariyeri devam edecek gibi gözüküyor.

17. SAVUNMAYA NEŞTER Yaşlı isimler ile yollarını ayırmayı planlayan ve ardından kaleyi de gençleştirmeyi hedefleyen Fenerbahçe, bir sonraki neşteri ise savunma mevkiine vuracak.

16. GÖKHAN GÖNÜL'ÜN HALEFİ Gökhan Gönül'ün yorgunluk emarelerinin artması ve savunmada da istenilen tandemin yakalanamamasının ardından burada yeni bir soluk arayan sarı lacivert yönetimin ilk gözdeleri ise sağ bek Savaş Polat ve Bruno Alves sonrası düşünülen stoper Hakan Cinemre.

15. TAŞ GİBİ STOPER Özellikle ortaya koyduğu performans, etkili/isabetli ortaları ve bindirmeleri ile Gökhan Gönül'ü aratmayacağının sinyallerini veren 1997 doğumlu Savaş Polat ve keskin stoper tarzı ile İsmail Kartal'ın gözüne giren Hakan Cinemre bu devinimin önemli isimleri arasında bulunuyor.

14. GURBETÇİ AVI Altyapıdan katılacak yıldız isimlerin dışında da genç kan arayan Fenerbahçe, Ladislav Krejci ile Mainz'dan Yunus Mallı'yı da yakından takip ediyor.

13. TAM BİR PUZZLE! Fenerbahçe'nin hem en belirsiz hem de en çok opsiyonun bulunduğu mevkiiler ise orta saha ve forvet hattı olarak dikkat çekiyor.

12. ÇOK FENA BİR İKİLİ David Beckham lakaplı İbrahim Serdar Aydın ve Fenerbahçe'nin gelecek Hazard'ı olarak gösterilen Muhammed Akarslan orta alanda sarı lacivertli takımın en fazla ümit bağladığı isimlerin başında geliyor.

11. YANAL KEŞFETTİ! İbrahim Serdar Aydın, sezon başında Kardemir Karabükspor'a kiralık olarak gönderildi ve sakatlıklar ile mücadele ediyor. 1995 doğumlu Muhammed Akarslan ise her iki ayağını da etkili biçimde kullanabilmesi, birebirde etkili olması ve kanat bindirmelerindeki süratı ile ilk olarak Ersun Yanal'ın radarına takılmıştı.

10. JOKER GİBİ... Orta sahada ciddi şekilde opsiyon şansı olan Fenerabahçe'de Salih Uçan, Recep Niyaz ve Erdi Şehit'in de durumları tam bir merak konusu. Bu isimlerin dışında transfer opsiyonunu da düşünen Fenerbahçe'nin en ciddi adaylarından birisi ise mevkii olarak joker gibi kullanılabilen Ozan Tufan.

9. SALİH DÖNER Mİ? Tecrübe edinmesi için Roma'ya kiralık gönderilen Salih Uçan, zamanında anlaşamadığı Ersun Yanal'ın da takımdan ayrılmasının ardından Roma'da fazla şans bulamaması sebebiyle sarı lacivertli ekibe dönmeye sıcak bakıyor.

8. TÜRK MESSİ DİYORLAR! Büyük umutlar beklenen Recep Niyaz'dan bir türlü beklenen verimi alamayan ve genç oyuncusunu patlatamayan sarı lacivertli ekibin bir diğer yatırımı ise Messi'ye benzetilen Erdi Can Şehit.

7. YUVAYA DÖNECEK Fenerbahçe'nin 5 yıllık sözleşme imzalayarak renklerine bağladığı 10 numara pozisyonunda oynayan 1996 doğumlu Erdi Can Şehit, Tavşanlı Linyitspor'a kiralandı. Yıldız adayının hazır hale gelmesinin ardından takıma yavaş yavaş adapte edilmesi bekleniyor.

6. SEMİH'TEN SONRASI YOK... Semih Şentürk'ün ardından gol yollarında etkili bir yerli golcü bulamayan ve zaman zaman yabancı kuralı sebebiyle bu mevkiide sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de, önümüzdeki sezonun ilk hedeflerinden bir tanesi ise Türk forvet transfer etmek.

5. YERLİ GOLCÜ SIKINTISI Transfer için fazla bütçe ayırma planı yapmayan ve yerli oyuncularından yabancı statüsünden dolayı pahalı gelmesi sebebiyle altyapıya yönelen Fenerbahçe'nin önünde Aziz Ceylan ve Semih Ergül gibi iki kritik seçenek bulunuyor.

4. KOCAMAN'IN SÜRPRİZİ TORRES HAYRANI Aykut Kocaman döneminde keşfedilen ve antrenmanlarda sergilediği golcü performans ve son olarak yağtığı hat-trick ile dikkatleri bir hayli üzerine çeken Aziz Ceylan, önümüzdeki iki sezon içerisinde sarı lacivertli takımın en önemli hücum silahlarından birisi olacağa benziyor

3. SPORTİF DİREKTÖR BİLMECESİ Fenerbahçe'de yakın gelecekte yaşanması muhtemel gözüken tek değişiklik yalnızca oyuncu kadrosunda değil. Aynı zamanda teknik ekiptede değişiklik olacağı ciddi şekilde kulislerde konuşuluyor.

2. EMRE Mİ? KUYT MU? Özellikle futbolculuk kariyerlerini noktalamalarının ardından Fenerbahçe'de Sportif Direktörlük mevkii ile isimleri anılan Dirk Kuyt ve Emre Belözoğlu'nun alacakları nihai karar taraftarların merakını cezbediyor.

1. KUYT DAHA YAKIN Emre Belözoğlu yaptığı açıklamalar ile söz konusu dedikoduları bir anlamda yalanlarken, Dirk Kuyt ise futbolculuk kariyeri noktalamasının ardından yine Fenerbahçe'de kalmaktan mutluluk duyacağını zaman zaman dile getirerek bir bakıma adeta sinyal veriyor. Mynet