Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi'nin hasta olduğu söylenmesine karşın Osasuna maçında sonradan oyuna girerek 2 gol atması İspanya'da gündemin bir numaralı maddesi haline geldi.

Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi'nin hasta olduğu söylenmesine karşın Osasuna maçında sonradan oyuna girerek 2 gol atması İspanya'da gündemin bir numaralı maddesi haline geldi. Osasuna ile oynanan Kral Kupası maçı öncesi ülkesi Arjantin'den dönen Messi'nin grip olduğu ve forma giyemeyeceği söyleniyordu.

Yıldız oyuncu karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. İkinci yarıda oyuna girdi ve attığı iki golle takımının çeyrek finali büyük ölçüde garantilemesini sağladı. NTVSPOR'un haberine göre; Real Madrid'e yakınlığı ile bilinen Madrid merkezli gazeteler, maç sonrası teknik direktör Pep Guardiola'yı küçük oyunlara başvurmakla suçladı. Barcelona'nın Messi olsun ya da olmasın Osasuna'yı yenecek güçte olduğunu savunan Marca ve As gibi gazeteler, Guardiola'nın rakibini aldatmaya çalıştığını iddia etti.

Guardiola ise eleştiriler karşısında şaşkındı. Messi'nin sağlık durumu hakkında kimseye yalan söylemeye ihtiyaçları olmadığını vurgulayan başarılı teknik adam, "Messi'yi kimseden saklamak gibi bir düşüncemiz yok. Maç öncesi gerçekten hastaydı. Evine gidip dinlenmesini söyledim, ancak maç öncesi beni aradı ve kendisini iyi hissettiği bilgisini verdi. Bu yüzden Messi'yi 2. yarıda oyuna aldım" diye konuştu.

Osasuna maçının bir diğer yıldızı Cesc Fabregas'tı. Barcelona formasıyla çok başarılı maçlar çıkaran Fabregas, Osasuna'ya attığı 2 golle şimdiden toplam gol sayısını 13'e çıkardı. Bu arada Katalan ekibi, evi Nou Camp'ta bininci galibiyetini elde ederek önemli bir kilometre taşını da geride bıraktı. Barcelona'dan eşek şakası Barcelona Kral Kupası'nda son 16 öncesi turun ilk maçında Osasuna'yı sahasında 4-0 mağlup etti.

Barcelona'nın gollerini Fabregas (2) ve Messi (2) kaydederken maçın yıldızı Xavi'ydi. Bu karşılaşmada hastalığı nedeniyle oynamayacağı belirtilen kaleci Valdes 18'de yer almazken; yine aynı gerekçe ile forma giyemeyeceği açıklanan Arjantinli yıldız Messi ise yedekler arasında yer aldı. Messi'nin oynamayacağını düşünen Osasuna hayal kırıklığına uğradı.

Barça'ya geldikten bu yana golcü kimliği ile öne çıkan Cesc Fabregas; 14 ve 19. dakikalarda attığı gollerle Barcelona'yı sırtladı ve Katalan devi ilk yarıyı 2-0'lık üstünlükle tamamladı. Messi, 60. dakikada Pedro'nun yerine oyuna dahil olurken; 73. dakikada attığı kafa golüyle farkı 3'e çıkardı. 90+1. dakikada şık bir gole daha imza atan Arjantinli Messi, kapanışı yaparken; Barcelona sahadan 4-0 galip ayrıldı ve çeyrek finalin kapısını ardına kadar araladı.