İngiliz medyasının başını çektiği bir grup Suarez'in ağır bir cezaya çarptırılması görüşünü savunurken buna karşın Uruguay Futbol Federasyonu savunmasını 'güçlendirdi'; "Chiellini'nin omuzundaki ısırık izleri Photoshop'lu."

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göe, Uruguay Futbol Federasyon'u Suarez'i ağır bir cezadan kurtarmak için harekete geçti. Federasyon'un bu adımında en büyük iddiası ise İngiliz ve Brezilya medyasının Chiellini'nin omuzundaki ısırık izlerini Photoshop'la yaptığı yönünde.

Konuyu görüşmek için İsviçreli eski futbolcu Claudio Sulser başkanlığında toplanan FIFA Disiplin Komitesi ise tanık ifadelerini, hakem raporlarını ve televizyonda gösterilmeyen kamera açılarını da dikkate alarak Suarez hakkında bir karar verecek. Ancak FIFA'dan sızan bilgilere göre Suarez için 6 maçlık bir ceza çıkması gündemde. Bu da Dünya Kupası defterinin Suarez için kapanması anlamına geliyor.

Chiellini'yi ısırması Suarez için sadece Dünya Kupası'ndan uzaklaşmak anlamına gelmiyor. Yıldız forvet büyük bir maddi kayıpla da karşı karşıya. Geçtiğimiz sezon Chelsea'den Ivanovic'i ısırması sonrasında sponsoru Adidas ile büyük sorunlar yaşayan Suarez, bu kez dünyanın en büyük spor malzemesi üreticilerinden olan sponsoru ile sorunu bu kadar kolay çözemeyebilir. Firma yetkilileri 'kriz görüşmeleri' için acil  olarak Rio'ya geldiler. Suarez'in bir başka sponsoru, bahis şirketi 888.com da yaptığı açıklamada sponsorluk sözleşmesini gözden geçirdiklerini açıkladı.

DEVLET BAŞKANI BİLE SAVUNDU

Kupa'da yoluna devam eden Uruguay, Luis Suarez'in takım için ne kadar önemli olduğunun da farkında. Bu doğrultuda her şekilde Suarez'i savunmaya çalışan Güney Amerika temsilcisinde Devlet Başkanı Jose Mujica bile konu hakkında açıklamalarda bulundu. Uruguay basınına açıklamaya yapan Mujica, "Ben Luis Suarez'i birini ısırırken görmedim. Suarez'i yıpratmaya ve değerini düşürmeye yönelik bir kampanya başlatıldı. Her türlü darbeyle saldırıyorlar, ama o bunların hepsine karşı dik duruyor" ifadesini kullandı.

LUGANO: 'CHIELLINI AĞLAK BİR İNSAN'

Öte yandan Uruguay basını ise Chielini'nin gösterdiği izin eski olduğunu iddia ederek, İtalyan defans oyuncusunun 2012 yılında Juventus'un şampiyonluk kutlamalarında çekilmiş, omzunda iz bulunan fotoğrafını yayınladı.

Uruguay kaptanı Diego Lugano ise Chiellini'ye ağır sözler sarf etti. Luis Suarez hakkında FIFA'ya savunmasını veren Uruguay Milli Takımı adına konuşan Lugano, arkadaşını savundu. Chiellini'nin kendisini büyük hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Lugano, "İtalyan futbolunda bir oyuncunun sahayı ağlayarak terk edip rakibini suçlayıcı açıklamalar yapması normal değildir" dedi.

İtalya'nın geleneğine sadık kalarak, her zamanki gibi fauller yaparak klasik oyununu oynadığını ve bu tercihlerinde saygı duyduklarını söyleyen Lugano, "Ancak eğer Chiellini gibi birisi maçı bırakıp Suarez'i şikayet ederse ona saygı duymayız. Bu davranış şekli, hiyerarşi içindeki bir oyuncunun nasıl biri olduğunu gösteren bir referanstır. Eğer oyundaki bir arkadaşını şikayet etmek için ağlayarak sahadan çıkıyorsa, ne insan olarak ne de oyuncu olarak bir değeri yoktur. Söylediklerimin arkasındayım. Chiellini hem muazzam bir müzevir, hem kötü, hem de ağlak bir insandır. Adam gibi yenilgiyi kabul edip hatalarından ders çıkaracağına, bütün ahlak kurallarını es geçerek eski bir yara izini ısırık gibi gösterdi. Ne ısırık, ne de bir yara izi var" ifadesini kullandı.