Yenicami Teknik Sorumlusu Özgü Bayraktar, gündemdeki gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

Bayraktar, yeşil sahalara bir an önce dönmek istediklerini ancak her şeyin başının sağlık olduğunu belirterek, yaşanan olumsuzlukların fırsata çevrilebileceğini ifade etti.

Ekonomik sıkıntılar futbolda daralma getirecek

Liglerin devamı veya tescilinden çok hangi şartlarda geri dönüş yapılacağını, yaşanan ekonomik sıkıntıların futbolda da bir daralma getireceğini ifade eden Bayraktar, buna paralel olarak yabancının kaldırılmaması gerektiğini belirtti.

Öncelik sağlık

Önceliğin sağlık olduğunu, her şeyin normale döndüğünde bir kriz masası oluşturulması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, liglerin son 8 haftasının yerine uzun vadeli bir planlama yapılması gerektiği düşüncesini belirtti.

Federasyon yönlendirme yapmalı

KTFF’nin ekonomik ve hukuksal sınırlarla futbolda yönlendirme yapması gerektiği, sponsorluk yasasının ve futbolcu sözleşmelerinin öneminin altını çizen Bayraktar, gelinecek ortamda kulüplerin güç birliği yapacağı bir ortam yaratılması gerektiğini ifade etti.

Bayraktar sözlerinin sonunda mevcut durumun Kıbrıs Türk futbolu için bir fırsat olduğunu, KTFF’nin durumu en iyi şekilde yöneteceğinden şüphesi olmadığını aktardı.