Hentbolda KTSYD Kupası sahibini bulacak

KKTC Hentbol Federasyonu, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği işbirliğinde düzenlenen KTSYD Hentbol Kupası’nda final maçları yarın akşam (18 Ocak Cuma) oynanıyor.

UKÜ Arena’da Telsim’in katkılarıyla oynanan KTSYD Hentbol Kupası’nda kadınlar finali Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında oynanacak. Erkeklerde ise Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile Gençlik Gücü takımları şampiyonluk mücadelesi verecek. BRT 2’den naklen yayınlanacak olan final maçlarına davet edilen Başbakan Tufan Erhürman’ın da gelmesi bekleniyor.

Türkiye Hentbol Federasyonu’ndan ülkemizde bulunan yönetim kurulu üyesi ve Kadın Milli Takım Sorumlusu Hakan Gümüşsoy ile MHK Başkanı Barbaros Yılmaz yanında, Bosna Hersek Hentbol Federasyonu Başkanı da final maçlarının özel misafirleri olacak.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN ZİYARET EDİLECEK

KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan’ın davetlisi olarak ülkemize gelen Türkiye Hentbol Federasyonu yetkilileri ve Bosna Hersek Hentbol Federasyonu Başkanı yarın (18 Ocak Cuma) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Tufan Erhürman’ı ziyaret edecek.

Hentbol Federasyonunun Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile birlikte yürüttüğü “Tut Elimi Projesi” yanında hentbolun Türkiye ve diğer ülkelere açılımı, sporcuların uluslararası müsabakalarda boy göstermesi yönündeki hedefler, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile paylaşılacak ayrıca Avrupa Hentbol Federasyonu üyesi Bosna Hersek Hentbol Federasyonu’nun Başkanı ve Türkiye Hentbol Federasyonu yetkilileri de Akınvı ve Erhürman ile tanıştırılacak.

FİNAL PROGRAMI

KTSYD Hentbol Kupası’nda final karşılaşmaları yarın akşam (18 Ocak Cuma) UKÜ Arena’da oynanacak. Final maçı sonrasında şampiyon ve ikinci olacak takımlara kupa ve madalyaları takdim edilecek.

18 Ocak Cuma KTSYD Kupası Büyük Kadın final: Saat 18.00: UKÜ – YDÜ

KTSYD Kupası Büyük Erkek final: Saat 19.45: UKÜ – Gençlik Gücü