G.Saray-Kasımpaşa maçında sarı kırmızılı takımın kısa süre 7 yabancı ile sahada yer aldığı iddiası bomba etkisi yarattı.

Galatasaray ile Kasımpaşa arasında oynanan maçta bir pozisyon maçın skorunun önüne geçti. Tartışmalar bir anda alevlendi. Sarı-kırmızılı kulüpte 74.dakikada yapılan iki oyuncu değişikliği sırasında bir kural ihlali olduğu öne sürülüyor.


G.Saray bu dakikada oyuna Sercan Yıldırım ile Felipe Melo'yu alırken, Hamit Altıntop ile Johan Elmander saha kenarına geldi. Tartışmalar ise oyuna ilk giren oyuncunun Hamit'in yerine Felipe Melo olmasıyla birlikte Galatasaray'ın çok kısa bir sürede olsa yedi yabancı ile görüntülenmiş olması. Felipe Melo'nun Hamit'in saha kenarına gelmesiyle oyuna girmesinden sonra ise Johan Elmander saha kenarına geldi ve yerini Sercan Yıldırım'a bıraktı. Melo'nun oyuna dahil olduğu dakika 73.40 olarak gözükürken, Sercan Yıldırım ise 73.51'de sahada olduğu görülüyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Müsabaka Talimatı'nın 22.maddesinin e bendinde ise "Müsabaka isim listesinde, yabancı uyruklu futbolcuların veya yaş sınırlaması getirilen liglerde oyuncu uygunluğu taşımayan futbolcuların TFF tarafından belirlenmiş sayıdan fazla olması veya müsabaka esnasında bu sayıların aşılması,(En üst profesyonel ligde müsabaka isim listesinde yer alması zorunlu olan genç oyuncular ile ilgili ihlaller bu hüküm kapsamı dışındadır.)" ifadeleri yer alıyor.

Galatasaray'da oyuncu değişikliğinde tabelada ilk oyuncu değişikliğinin Hamit Altıntop (4), Felipe Melo (10) şeklinde gösterilmesinin ise gözden kaçan bir hata olduğu pahalıya patlayabileceği ve Galatasaray'ın hükmen mağlubiyetinin söz konusu olabileceği iddia ediliyor.

Eski FIFA kokartlı hakem Ahmet Çakar, ise Beyaz TV'de çıktığı programda, "Galatasaray 7 yabancıyla oynadı. Kural hatası var ve hükmen mağlup edilmelidir. Melo oyuna girdiği an oyuncu vasfını kazanmış demektir. Oyunun başlaması veya başlamaması önemli değildir." ifadelerini kullandı.

Galatasaray 2.başkanı Ali Dürüst ise konuya müsabaka hakemlerinin hakim olduğunu ve oyun durduğu için kendileri açısından bu durumun bir sıkıntı yaratmayacağını söyledi.