Fenerbahçe Asbaşkanı Cihan Kamer'den çok çarpıcı açıklamalar geldi. Kamer, "58. maddenin değişmesini istiyoruz" derken, ezeli rakipleri Galatasaray'a da şike göndermesi yaptı.

Fenerbahçe Asbaşkanı Cihan Kamer, TRT1'de katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmeler bulundu.

Cihan Kamer'in en çarpıcı açıklaması 58. maddeyle ilgiliydi. Kamer, kulüp yönetiminin daha önceki açıklamalarının aksine, 58. maddenin değişmesi gerektiğini savundu. Sarı-lacivertlilerin Asbaşkanı, "Bu maddenin hiç bir yelpazesi yok. Dedikodusu da, yapanı da düşürülüyor. Fenerbahçe düşmemek için madde değişikliği istiyor haberleri yalan. Şike yapanın küme düşürüleceği bir ceza sistemini istedik" dedi. 

Şike soruşturmasında yaşananlar için Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı'yı sorumlu tutan Cihan Kamer,, ezeli rakipleri Galatasaray'a da gödermelerde bulundu. Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün 'ben bu işte yokum. Diğerleriyle ilgili bir olay' şeklindeki açıklamalarını eleştiren Kamer, Galatasaray'ın, Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ile ilgili yargıda olan bir davası olduğunu hatırlattı. 

Cihan Kamer,, ''Ünal Aysal madem çok etik bir başkan, o zaman çıkıp "Denizlispor - Denerbahçe maçının incelenmesini istiyorum" niye demiyor?" ifadesini kullandı. 

Sarı-kırmızılılar'ın transfer politikası hakkında da yorumda bulunan Cihan Kamer, "Sizin Kayserispor maçınız var, Amrabat'a talip oluyorsunuz; Manisaspor maçınız var Yiğit'e talip oluyorsunuz. Daha sonra Antalyaspor maçından önce Necati Ateş'e talip oluyorsunuz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Doka ve Sivasspor'dan Grosicki ile ilgili de benzer şeyler var. Bunların hepsi mi tesadüf?" diyerek ezeli rakibini eleştirdi. 

Cihan Kamer, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'e de çağrıda bulundu. UEFA ve FIFA'daki yetkililerin bir çoğunun kendi ülkelerinde federasyon başkanı olduğunu hatırlatan Fenerbahçeli yönetici, "Şenez Erzik,, federasyon başkanı olsun demiyorum ama UEFA'da daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. Artık yeter, Şenes Erzik topa girmek zorunda" diye konuştu. 

Fenerbahçe Asbaşkanı, Türkiye'de futbolun sadece Aziz Yıldırım üzerinden temizlenemeyeceğini de sözlerine ekledi.