Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray, Gençlerbirliği engelini 2-0 ile geçti. Üst üste 6. galibiyetine imza atan sarı kırmızılı ekip, Felipe Melo ve Selçuk İnan'ın golleriyle sonuca gitti.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Gençlerbirliği'ni ağırladı.

Galatasaray, Gençlerbirliği engelini de mağlup ederek üst üste 6. galibiyetine imza attı. 17 Mart'ta oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesinde, ezeli rakibiyle 9 puanlık farkı koruyan sarı kırmızılı ekip, 30. haftayı 69 puanla tamamladı.

Konuk takım ise galibiyet hasretini 5 maç çıkarttı. Son 5 maçta sadece 1 puan alabilen Gençlerbirliği, haftayı 44 puanla kapattı.

Fatih Terim, ilk 11'de Emre Çolak sürprizi yaptı. Fenerbahçe derbisinde ilk kez ilk 11'de görevlendirdiği ve aralıksız 16 maçtır ilk 11'de sahaya sürdüğü Emre Çolak, bu karşılaşmada yedek soyunurken, yerine Riera görev yaptı.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı ev sahibi takımdan geldi. Ceza alanı önünde kazaılan serbest atışı kullanan Selçuk İnan'ın şık vuruşunda, kaleci Özkan köşeye giden topu son anda tokatlayarak çıkardı.

Sarı kırmızılı takım, konuk takım önünde topa daha çok hakim olmasına rağmen, istediği pozisyonları bulamadı. Gençlerbirliği zaman zaman ileriye çıkarken, 37. dakikada Tum ile gol pozisyonu üretti ama Tum, topu ayağından çok açınca konuk takım beraberlik şansını değerlendiremedi.

Devrenin son dakikalarına doğru Riera'nın vuruşunda top auta giderken, mücadelenin ilk 45 dakikalık bölümü 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya Galatasaray, oyuncu değişikliğiyle başladı. Sürpriz bir şekilde 11'de yer almayan Emre Çolak, ikinci yarıda sahadaki yerini alırken, Riera kenara geldi.

Dakikalar 48'i gösterirken Galatasaray'ın golü geldi. Sağ kanattan Engin Baytar'ın ortasında ceza alanı içinde, Melo yerden gelen topa dokundu ve meşin yuvarlak filelerle buluştu. Melo, bu sezon 9. golüne imza atarken, Engin Baytar da 5. asistini yaptı.

İkinci yarının başlamasıyla oyuna giren Emre Çolak, 51. dakikada gole çok yaklaştı. Defanstan seken top, ceza yayı üzerinde Emre'nin önünde kaldı. Emre'nin sert şutunda top direkten döndü.

1-0 üstünlüğü yakalayan Galatasaray, golden 10 dakika sonra Selçuk İnan'ın harika golüyle farkı ikiye çıkarttı. Kazanılan frikikte, topun başına geçen Selçuk İnan, kaleci Özkan Karabulut'u mağlup etti ve skoru 2-0'a getirdi. Selçuk, ligdeki gol sayısını 9'a çıkardı.

Konuk takım golden sonra kalan oyuncu değişiklikleri hakkını kullansa da Galatasaray kalesinde etkili olamadı. Sarı kırmızılı takım skoru korurken, oyunun da hakimiyetini kontrol altında tuttu.

84. dakikada Elmander, sakatlandığını belirterek kenara gelirken, yerine Baros oyuna dahil oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmazken, Galatasaray karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

MUZAFFER SİPAHİ'YE PLAKET
Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da yaptığı maçlarda düzenlenen, ''Galatasaray Efsanelerini Anıyor'' projesinin Gençlerbirliği maçındaki konuğu Muzaffer Sipahi oldu.

Müsabaka öncesi, kulübün unutulmaz savunma oyuncularından Muzaffer Sipahi konuk edildi. Kulüp divan kurulu üyesi Oğuz İmregün'ün plaket verdiği Sipahi'yi tribünler alkışladı.

Galatasaray'a 1968 yılında 27 yaşında transfer olan Muzaffer Sipahi, sarı-kırmızılı ekibe geldiği ilk sezonda şampiyonluk yaşadı. Metin Oktay'la da bir sezon takım arkadaşı olarak forma giyme şansı bulan Sipahi, Galatasaray'ın altın çağını yaşadığı, İngiliz teknik adam Brian Birch yönetiminde şampiyonluklara ambargo konulan 1970-73 yılları arasında takımda yer alırken, üç sene üst üste şampiyonluk yaşayan ekibin en önemli parçalarından biri oldu.