FUTBOLU ÖZLEDİK

Türkiye de futbol çok sevilen bir spor, İster sporcu olsun ister seyirci, kadını ile erkeği ile genci ve çocuğu ile futbolu çok seviyoruz. Süper lig de olsun diğer profesyonel liglerde olsun veya amatörlerde yaşadığımız heyecan oldukça yüksek.
Futbolsuz yaşamak istemiyoruz. Ligimiz bitti, dünya kupası dedik o bitti ve tatil zamanı dedik ama olmuyor. Hep futbolu ve Türkiye Futbol liglerimizi arıyoruz. Profesyonel de olsa, amatörde olsa, alt yapı da olsa maçlara gitmesek bile skor heyecanı bile yetiyor.
Ligler bitince bir süre transfer heyecanı yaşıyoruz. Kim kimi aldı. Kim hangi yıldızı transfer etti. Hep bunları düşünüyor yazıyoruz.
Ülke olarak son yıllarda yabancı futbolcu cenneti gibi bir şey olduk. Hemen hemen her takım da en az yedi, sekiz yabancı futbolcu var. Tamam"Parası olan düdüğü çalar” atasözümüzde olduğu gibi parası olan veya maddi gelir kaynakları çok olan kulüpler bu transferleri yapıyorlar. Güzel yapalım kaliteli yıldız futbolculara kapımız açık.
Ancak hiçte öyle değil liglerimiz yabancı pazarı gibi. Hemen hemen her kulübümüzde en az yedi altı yabancı var.
Oynuyorlar mı?
Başarılı oluyorlar mı?
İşte orası (?) bilinmiyor.
Tamam, yabancı futbolcu transferine karşı değilim, ancak genç yetenekli ve yıldız futbolculara evet. Futbolu bırakma noktasına gelmiş yaşlı futbolculara hayır diyorum.
Burada Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’i kutluyorum. Çünkü taviz vermiyor. Yabancı futbolcu transferinde sayının sınırlı olmasını destekliyor.
Hatta sayılarını da azaltmak istiyor. Gelin federasyon başkanı Demirören'e yardımcı olalım. Türkiye ve liglerimiz yabancı futbolcu mezarlığı olmaktan çıksın. Kulüplerimizin paralarına yazık oluyor. Her yıl kucak dolusu parayı yabancıların önüne yığıyoruz.
Adamlar tatil yapıyor veya emekliklerini ülkemiz de geçiriyorlar.
Buna dur demeliyiz.
Ve ödenen o kucak dolusu rakamları kulüplerimiz kendi alt yapılarına harcasa, tesis kazanmaya harcasa neler olmaz ki
Ülkemizdeki genç yetenekleri bulur çıkarır, yıldız yaparız. Gelin elin yabancısına yaşlısına değer vereceğimiz kendi çocuğumuza, kendi gençlerimize değer verelim.
VE FUTBOLA OLAN ÖZLEMİZ HİÇ BİTMESİN... 

İzzet GÜNDER