Beşiktaş'ta "Perşembe belli olacak" denen santrfordan haber çıkmazken işin aslı belli oldu. Kartal'da forvet için düşünülen Gomis, Mitroglou ve Gignac üçlüsünden '1 numaraya' Fransız golcünün çıktığı belirlendi. Bir ay kadar önce Salven Bilic-Önder Özen ikilisi arasındaki zirvede üç forvet hedeflendi. Ancak görüşmelerde Kartal, ağır kalınca 3.5 milyon euro imza parası isteyen Gomis, Swansea'ya gitti. Elde kalan ikiliden Mitroglou ve Gignac için çalışmalara başlandı.

MITROGLOU SAKATLIK KURBANI

Bilic'in çok istediği Mitroglou için Önder Özen ve yönetim sakatlık raporu istedi. Yapılan temaslar ve alınan raporlardan sonra Yunanlı golcünün sakatlığının sık sık nüksettiği gerçeğine ulaşıldı. Bilic bu konuda risk almayı tercih ederken yönetim "Olmaz" dedi. Yunanlı golcü de bu yüzden gözden düştü ve beklemeye alındı. Mitro için Fulham ile 700 bin euroya kiralama anlaşması yapılmış, opsiyon rakamı konusunda uzlaşmaya iş kalmıştı.

İKİ ÖNEMLİ ŞART KOŞTU

Bu gelişmelerin ardından Gignac ile temaslara geçildi. Oyuncu ve kulübü ile ilk temaslar olumlu gitti. 28 yaşındaki Andre Pierre Gignac, Beşiktaş'a "Gelirim" dedi. Marsilya 3.5 milyon euro bedel biçti. Bu rakam Kartal'a uygun geldi ama indirim için de görüşmeler devam ediyor. Transfer ise Gignac'ın menajerinin isteklerine takıldı. Menajer 2 şart koştu. 1- Kişisel teminat isterim. 2-Bir ay içinde ödemeler yapılmazsa futbolcu serbest kalır.

ORMAN YÖNETİME KIZDI

Gignac'ın menajerinin istekleri karşısında Fikret Orman, son transfer zirvesinde yönetime durumu anlattı. Kişisel teminet vermeyen isimlere kızdı, "Şu teminatı yatırın, Gignac'ı alın. Ben sizi bu günler için yönetime aldım" diyerek restini çekti. Yöneticiler bu teminatı verirse Gignac, Kartal olacak.