Fenerbahçeli taraftarların, kulüplerine destek vermek amacıyla düzenlediği miting, Kadıköy'de yapıldı Fenerbahçeli taraftarların büyük bir katılım gösterdiği mitinge, sarı-lacivertli camianın önemli isimlerinin yanı sıra, çok sayıda sanatçı da destek verdi.

Fenerbahçeli taraftarlar ellerinde pankartlar, yüzlerinde Aziz Yıldırım maskeleriyle Kadıköy'e geldiler. Fenerbahçe'nin efsaneleri Can Bartu, Ömer Çavuşoğlu ve Ogün Altıparmak da mitinge katıldı.

Kadıköy Meydanı'nda, Karaköy-Eminönü İskelesi'nin önünde kurulan platformda gerçekleştirilen mitingde, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatlarından Yasemin Merçil, Yıldırım'ın kardeşleri Ali Yıldırım'ın kızları Cansu ve Lara, Acar Yıldırım'ın oğulları Aziz ve Efe ile birlikte platforma çıkarak, başkanın mesajını okudu. Mitinge gönderdiği mesajında, ''(Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe) sözünü kendisine taraftarlık ruhu olarak kabul etmiş sizlerden biriyim ben'' ifadelerini kullanan Aziz Yıldırım, ''Sevgili Fenerbahçeliler, başından bu yana söylediğim bir sözü yeniden tekrar etmek istiyorum. Bizler suçsusuz, dimdik ayaktayız.

'Biz temiziz' diyen herkesten daha da temiziz'' dedi. 14 Şubat tarihinde başlayacak duruşmanın Türk spor tarihinde bir dönüm noktası olacağını vurgulayan Aziz Yıldırım, mesajında şu görüşlerine yer verdi: ''Benim ve yönetici arkadaşlarımın üzerine atılmaya çalışılan suçlamaları tek tek çürüteceğiz.

Bu operasyonu yapanlar ve onu fırsat bilerek, Fenebahçemizi bitirmeye çalışanlar başarısız olacak, tarihin tozlu yaprakları içinde kaybolup gidecekler. Geriye, sizlerin kulübümüze nasıl sahip çıktığınız, hep birlikte sarı-lacivertli renklere nasıl büyük bir aşk beslediğimiz kalacak. Tarihe Kerem ile Aslı'nın, Ferhat ile Şirin'in aşkı gibi bir aşk efsanesini Fenerbahçeliler bırakacak.

Milyonların sarı-lacivertli renklere duyduğu aşk ve ona sahip çıkması yıllarca anlatılacak, sonsuza dek yaşayacaktır. Siz büyük taraftarımızın sürecin en başından bu yana bizlere ve kulübümüze sahip çıkmak adına attığınız her adımı gururla ve gözlerimiz dolarak izliyoruz. Bugün orada toplanan binlerce kişiye ek milyonlarca gönülün kulübüne sahip çıktığını, bizlere destek verdiğini ve arkamızda olduğunu biliyoruz. Burada bizler, sizlerden bize ulaşan bu destek ile dimdik ayakta duruyoruz. Bu destek bize hastalıklarımızı da dertlerimizi de unutturuyor.''

'Bu acılar bizleri öldürmez, ancak güçlendirir'

Fenerbahçe taraftarının dünyanın en büyük taraftar grubu olduğunu dosta düşmana gösterdiğini kaydeden Aziz Yıldırım, mesajında, ''Gencinden yaşlısına, kadınından çocuğuna hepimiz biriz ve hep birlikte bir tarih yazıyoruz. Biliyoruz ki, yaşamakta olduğumu bu acılar bizleri öldüremez, ancak güçlendirir'' ifadelerini kullandı.

Geçen sezonu mücadele ettiği tüm branşlarda şampiyon olarak tamamlayan sporcularına teşekkür eden Aziz Yıldırım, mesajında daha sonra şunları belirtti: ''Bugün onların sahalarda kazandıkları başarılar, bizlerin suçsuzluğunun en büyük kanıtıdır. Onlar emekleri çalınmaya, lekelenmeye çalışılmış olanlardır. Ancak yine de büyük bir inançla formamızı terletip, Fenerbahçe'nin adının her zaman olduğu gibi zirveye yazdırmak adına mücadele etmeye devam etmektedirler. Fenerbahçe Kulübü bu sene de mücadele ettiği tüm branşlarda şampiyonluk ipini göğüsleyecek ve bir kez daha kendisine leke atmaya çalışanlara en güzel cevabı verecektir. Bizlere başarılar, gururlar yaşattıkları ve başımızı her zaman dik tuttukları için başta futbol takımımız olmak üzere tüm takımlarımıza, tüm sporcularımıza ve 12. adam taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bizler suçsuzuz ve bunu herkesin önünde ispatlayacağız. Bizleri yok etmek isteyenler karşısında hep birlikte duracağız. Tüm arkadaşlarım ve şahsım adına sizlere çok teşekkür ediyorum.''

Bu arada, Aziz Yıldırım'ın mesajını okuyan Merçil'in konuşması taraftarlarca sık sık sloganlarla kesildi. Fenerbahçeli taraftarların, futbolda şike davasına yönelik süreçte yaşananlarla ilgili olarak kulüplerine destek vermek amacıyla düzenlediği miting, Kadıköy'de yapıldı.

'Bu sevgiyi kimse içerde tutamaz'

Mitinge katılan eski yöneticilerden Ömer Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli futbolcularının buraya geldiğini belirterek, ''Fenerbahçe her zaman olduğu gibi her şeyin üstesinden gelmesini bilir. Bu kadar taraftar bu kadar insan. Bütün Türkiye'nin en önemli futbolcuları burada.

Bu sevgiyi kimse içerde tutamaz'' dedi. Sarı-lacivertlilerin efsanevi futbolcularından Can Bartu da, gazetecilerin bir sorusu üzerine ''Aziz Yıldırım 14 Şubat'ta çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum. Çıktığı zaman tutuksuz yargılanır. Türkiye'de Fenerbahçe Kulübü Başkanı olmuş bir insan kaçar mı? Böyle bir rezalet olur mu, komedi'' diye konuştu. Eski futbolculardan Ogün Altıparmak ise Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçeliliğinin tartışılamayacağını kaydederek, ''İnşallah adalet tecelli edecek. Fenerbahçe Başkanı o kadar asil bir adam ki, Lefter ağabeyi ölümden kurtardı. Atina'da ölüyordu, özel uçakla gitti aldı, geldi. Başkanın Fenerbahçeliliği tartışılmaz'' ifadelerini kullandı.

Altıparmak, yanında oturan Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Todor Veselinoviç'e dönerek, ''Hoca en büyük kim?'' deyince, Veselinoviç Türkçe olarak ''Fener, başka büyük yok. En büyük hoca, Veysel hoca'' demesi gülüşmelere neden oldu.

'Bir tane rakam biliyorum, o da 1907'

Mitingde Veselinoviç ile birlikte bazı eski futbolcular ve basketbolcular platforma çıkıp, taraftarı selamlarken, futbolcular adına Rıdvan Dilmen bir konuşma yaptı. Rıdvan Dilmen, 1962 doğumlu olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: ''Bu arkadaşlarımla, ağabeylerimle yıllarca bu büyük kulüpte top oynadık. Çocukluk yıllarımda kaleye geçirmişlerdi, Ivancevic'tim. 'Sen daha iyi futbol oynarsın, geç' dediler, Cemil oldum. Daha sonra Allah büyük, bana bu büyük kulüpte futbol oynamayı nasip etti.

Daha sonra büyük Allah'ım teknik direktörlük nasip etti. Yine şükürler olsun ki yıllardır bu büyük etiket altında yaşamımıza devam ediyoruz. Ama attığım gollerde de olsun, antrenörlükteki başarımızda da olsun, aslında 3 Temmuz'dan sonra bugüne kadar gelen süreçte ne Ivancevic Rıdvan, ne Cemil Rıdvan, ne gol atan Rıdvan, ne de teknik direktör Rıdvan, Fenerbahçe'yi bu kadar sevdiğini bilmiyordu. Ben Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım'a, soyadı gibi Kocaman bir teknik direktörümüz varken, sizler varken... Biraz önce televizyoncu arkadaş bir rakam söyledi 58. madde... Ben bir tane rakam biliyorum, o da 1907.''

Bugünler geçecektir'

Fenerbahçe'nin eski milli futbolcularından Oğuz Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kulübün içinde bulunduğu zor şartlarda, destek olmak için mitinge katıldıklarını söyledi. Oğuz Çetin, bugünlerin geçeceğini belirterek, ''Bizler, Fenerbahçe'nin bünyesinde bulunmuş olan kişiler, bugün burada bütünlüğün içinde yer almak, bu zor şartlarda Fenerbahçe'nin içinde yer almak, herkes gibi destek vermek amacıyla buradayız. Bugünler geçecektir. Önemli olan böyle günlerde sağduyulu olabilmek, bir araya gelebilmek ve bu bütünlüğü sergilemek'' diye konuştu. Engin İpekoğlu ise mitingin Fenerbahçeliler için birlik beraberlik göstergesi olduğunu kaydederek, ''Umarız en kısa süre içinde soruşturma tamamlanır, başkanımız ve diğer arkadaşlarımız tekrar aramıza dönerler'' dedi. Fenerbahçeli sanatçı Selçuk Yöntem de, Fenerbahçelilerin adalet istediğini vurgulayarak, şunları söyledi: ''Bir takımın ruhu için en önemli şey beraberliktir. Bunu da şu anda çok güzel görüyoruz. Şu anda yapılan, birtakım haksızlıklara karşı bir tepki bu. Ama bunun sonucunu Fenerbahçe ve taraftarı olumlu bir şekilde alacaktır. Ama Türk sporu biraz zedelendi. İşin lezzeti kaçtı. Toparlanması biraz zaman alacak. Ama burada önemli olan Fenerbahçe'nin taraftar ruhu, birliği beraberliği.''