Fenerbahçe Arjen Robben'e transfer teklifi 

Fenerbahçe transfer döneminin en hızlı takımı olurken Nani ve Robin van Persie gibi önemli isimleri bünyesine katmayı başardı. Ezeli rakip Galatasaray'da ise gözler gerçekleştirilmek istenen yıldız transferine döndü. Bayern Münih'in yıldız ismi Robben'in adı sarı kırmızılı ekiple anılırken Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'a yakınlığı ile bilinen gazeteci Alaattin Metin'den ilginç bir ayrıntı geldi: Robben'i kulübü satmıyor. Satsa Başkan (Aziz Yıldırım) geçen sezon 6 milyon Euro önermişti...

Fenerbahçe'nin transfer dönemine çok hızlı girmesi ve Nani ile Robin van Persie gibi dünyaca ünlü isimleri kadrosuna katması transfer gündemini oldukça hareketlendirdi. Sarı lacivertli ekibin bu transfer hamleleri sonrasında ezeli rakip Galatasaraytaraftarları da gözlerini gerçekleştirilmesi beklenen yıldız transferine çevirdi.

Medyada adı Galatasaray ile anılan en önemli isimlerden biri ise, Bayern Münih'in Hollandalı yıldızı Arjen Robben.

Basında yer alan iddialara göre Galatasaray bu oyuncu için Alman kulübünün nabzını yoklarken, yıldız ismi Sneijder de milli takımdan arkadaşı Robben ile konuştu.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ise Avusturya kampında kendisine bu konuda yöneltilen bir soruya 'Robben'e hayır demem' şeklinde cevaplamıştı.

Arjen Robben konusunda en ilginç ayrıntılardan biri ise Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'a yakınlığı ile bilinen, gazeteci Alaattin Metin'in bugünkü Akşam Gazetesi'ndeki köşesinde yer aldı. 

Metin, bugünkü köşesinin ilgili bölümünde şunları yazdı: Gerçek olan şu; Fenerbahçe transferi kapattı. Ayrıca Robben'i kulübü satmıyor. Satsa Başkan geçen sene 6 milyon euro önermişti. O gün alırdı.