Beşiktaş Küçükbebek Caddesi Yeniyol Sokak İlknur Apartmanı ’nda yaşandı. İddiaya göre, apartmanın ikinci katında 10 yıldan beri yalnız yaşayan Hüseyin Engin Muratoğlu, dün evin yatak odasında kendisine ait beylik tabancasıyla intihar etti. Bu sabah Muratoğlu ’nu kahvaltı yapmak için arayan çocukları, telefonla ulaşamayınca apartmanın kapıcısına haber verdi. Zile basan apartman görevlisi, kapının açılmaması üzerine anahtarla içeri girdi.

Apartman görevlisi, Muratoğlu ’nu yatak odasında kendi beylik tabancası ile şakağından vurulmuş halde buldu. Bunun üzerine polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Muratoğlu ’nun öldüğünü belirledi.

Muratoğlu ’nun ismini vermek istemeyen bir arkadaşı, “Eski milli basketbolcuydu. Basketbol Federasyonu ’nda görev yaptı. Bankaekspres ’in kurucularındandı. İş hayatında belirli bir bunalım safhasından geçti. Ondan kaynaklanmış olabilir. Böyle bir durumu hiç beklemiyorduk. Borcu var mıydı yok muydu bilmiyorum. Bakkala 10 lira borcu varmış, PTT ’ye borcu varmış. Ödeyin diye not bırakmış” dedi.

1960 ’lı yıllarda Fenerbahçe Basketbol Takımı ve Milli Takım ’da forma giyen Hüseyin Engin Muratoğlu ’nun basketbol yaşantısının ardından tekstille uğraştığı öğrenildi. Muratoğlu, 2000 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü ’nün yapmış olduğu araştırmaya göre kira geliri sıralamasında Türkiye çapında ikinci sırada yer almıştı. 2 çocuğu olduğu belirtilen Muratoğlu ’nun eşinden boşandığı ve 10 yıldır yalnız yaşadığı öğrenildi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.