Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen kabulde konuşan Aysal, KKTC’ye gelen 4. Galatasaray Başkanı olduğunu belirterek kendinden sonraki başkanların bunu gelenekselleştirmesini umduğunu söyledi.

Kıbrıs’ın ikliminin özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında idman yapmaya oldukça müsait olduğunu söyleyen Aysal, KKTC’de yapacakların yatırımın bir an önce hayata geçmesini istediklerini, kulübün önünün açık ve imkanlarının buna müsait olduğunu dile getirdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu da, tüm sporseverlerin Galatasaray Başkanı’nı adada görmekten mutlu olduğunu dile getirerek Galatasaray taraftarlarının KKTC’de büyük bir camia olarak organizasyonlar kurduğunu hatırlattı.

Türkiye’deki 3 büyük takımın galibiyeti sonrası KKTC’de de sokakların gençlerle dolduğunu söyleyen Eroğlu, spor ambargosuna rağmen spor ve kulüp sevgisinin büyük olduğunu ve taraftarların özel turlarla Türkiye’ye maç izlemeye gittiklerini kaydetti.

Antalya gibi KKTC’nin de kamp olanakları açısından kulüplere ev sahipliği yapmasını istediklerini söyleyen Eroğlu, bazı otellere sahalar için çağrı yapmalarına rağmen bu konuda istenilen noktada olunamadığını  ifade etti.

“BU YIL RAHAT RAHAT MAÇ İZLİYORUZ”

Geçen yıl sıkıntıyla izledikleri Galatasaray maçlarını bu sezon zevkle izlediklerini dile getiren Eroğlu, iyi bir takım kurulmasından dolayı Başkan Aysal’ı da kutladı ve Türk futbolu geliştikçe Türk futbolcularının isminin Avrupa’da daha çok duyulacağını söyledi.

Ziyaretin sonunda Başkan Aysal Eroğlu’na yıkılan eski Ali Sami Yen Stadı’ndan bir hatıra ve kum hediye ederken, Eroğlu da Aysal’a ipek kozasından bir tablo takdim etti.