Sampiy10'da yer alan habere göre 2012-2013 sezonun sona erdiğinde futbolculuk kariyerine nokta koyan,  Roma'da orta sahanın bir dönem vazgeçilmez ismi Perrotta, yaptığı  açıklamada, eski takımının Fenerbahçe'den transferi Salih Uçan, Galatasaray  Teknik Direktörü Cesare Prandelli ve İtalyan futboluna ilişkin değerlendirmede  bulundu.
   
Yaklaşık 9 sezon boyunca Roma formasını terleten Perotta, kendi  mevkisine Salih Uçan'ın transfer edilmesiyle ilgili, "Onun büyük bir yetenek  olduğunu biliyorum. O, burada yeteneğini patlama yapacak yolu bulacaktır" diye  konuştu.
   
Uçan'ın, Roma gibi büyük bir takımda büyük oyuncularla oynayacağını  belirten Perrotta, "Şüphesiz ki daha da iyi olacaktır. İtalya'da tüm değerlerini  göstermeli. Onun hakkında iyi konuşuluyor" ifadelerini kullandı.
   
Perrotta, İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) şampiyonluk için  gönlünden eski takımının geçtiğini dile getirerek, "Benim sarı-kırmızılı bu camiadaki geçmişi düşünecek olursak, Roma'nın kazanmasını umuyorum. Napoli gibi Juventus gibi şampiyonluğa oynamaya hazır başka takımlar da var. Juventus zaten  son 3 şampiyonluğu kazanmış durumda ve şampiyon bir teknik adamla sezona giriş  yapıyorlar. Çok zorlu bir lig olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'daki İtalyan geleneği
   
Simone Perrotta, vatandaşı ve milli takımdan eski hocası Cesare Prandelli'nin bir başka İtalyan çalıştırıcı Roberto Mancini'nin ardından Galatasaray'ın başına gelmesiyle ilgili olarak da "Burada olumlu gördüğüm şey, Galatasaray'da İtalyan antrenör geleneğin sürüyor olması" dedi.
   
Perrotta, "Prandelli, Mancini'den farklı tarzda. Milli takımda ve Fiorentina'da iyi işler yaptı. Eminim ki Türkiye'de de iyi işler yapacaktır" diye  konuştu.
   
Prandelli yönetimindeki İtalya'nın, Brezilya'da yarattığı hayal kırıklığının ardından "Gök maviler" olarak anılan milli takımda teknik direktörlük koltuğunda kimi görmek isteyeceğiyle ilgili ise Perrotta, bu görev  için 2-3 ismin geçtiğini, bunlardan birinin de Mancini olduğunu hatırlattı. 

Perrotta, bu isme İtalya Futbol Federasyonu'ndaki yeni yönetim kurulunun karar  vereceğini kaydetti.