Futbolda şike'' iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan ve Silivri'de görülen davanın dördüncü duruşması başladı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadığı belirtildi. 4 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu. Cemil Turan'ın, kızına ''Cuma günü çıkarız'' şeklinde seslenmesi üzerine Yıldırım, ''Babayı çıkarız'' dedi 

Aykut Kocaman, Oğuz Çetin ve Rıdvan Dilmen’in de aralarında bulunduğu Fenerbahçe’nin 1988-1989 sezonunun efsane kadrosunun futbolcuları Aziz Yıldırım’a destek için duruşmayı izliyor. Yıldırım’a destek veren isimlerin tek tip sarı lacivert atkı taktıkları görüldü. Duruşmaya izlemeye gelen camiada "Taka Mehmet" olarak bilinen Mehmet Bostancı, Yıldırım’a "Sen çık ben girmeye razıyım" dedi. Yıldırım ise, "Yok benim rahatım iyi" yanıtını verdiği görüldü.

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 23’ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 4. duruşmasında iddianamenin 351. sayafasından okunmasına devam edildi. 370. sayfaya gelindiğinde duruşmaya ara verildi.

EFSANE KADRO SİLİVRİ’DE

Bu arada duruşmaya izleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, eski futbolcular Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen, Turan Sofuoğlu, Ogün Altıparmak, Saffet Sancaklı, Şenol Ustaömer, Şenol Çorlu, Semih Yuvakuran, Erdi Demir, Hakan Tecimer, İsmail Kurt, Engin İpekoğlu, Selçuk Yula, Hasan Vezir ve Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Aydın Örs, FB Basketbol Takımı Menajeri Nedim Karakaş, FB Bayan voleybol takımı menajeri Violet Duca’nın aralarından bulunduğu isimleri Aziz Yıldırım arada el sallayarak selamladı. Fenerbahçe’nin 1988-1989 sezonunun efsane kadrosundan ise Silivri’ye sadece 3 ismin gelmediği öğrenildi. Avusturalya’da bulunan kaleci Toni Schumacher, Teknik Direktör Todor Veselinoviç ve Müjdat Yetkiner’in duruşmaya gelemediği ama Yıldırım’a mesaj gönderdiği öğrenildi.

"HOCAM ELİNİ KALDIR ELİNİ"

Yıldırım’a destek veren isimlerin tek tip sarı lacivert atkı taktıkları görüldü. Yıldırım, izleyiciler bölümünde ellerini önde birleştirmiş bir şekilde biraz arkada duran Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’a gülerek, "Hoca arkada durmak yok, saklama, kaldır elini" dediği duyuldu. Bunun üzerine Kocaman’ın el sallayarak Yıldırım’ı selamladığı görüldü. Yıldırım, basın mensuplarının bulunduğu bölüme doğru, "Memleketin durumu nasıl?" diye sordu. Yıldırım’ın sürekli olarak sağ kolunu tutması ise dikkat çekti. Yıldırım dünkü duruşmada ’Sağlığınız nasıl’ diyen habercilere "Sağ kolumda bir sıkıntı var" demişti.

"İÇERİSİ DE DIŞARISI GİBİ ÇOK SOĞUK"

Duruşmaya verilen arada görüştüğümüz eski futbolcu Şenol Çorlu, "İçerisi dışarısı gibi çok soğuk. Burada olmak istemezdim. Kara bulutların çok yakında dağılacak. Herşey eskisi gibi olacak" dedi.

Rıdvan Dilmen ise , "Eski sporcular olarak kulübümüzü çok seviyoruz. Bu yaşanalar bir iddianameden ibaret. Bu ortam için söyleyecek bir söz bulamıyorum çok üzüldüm. Başkanı mahkeme salonunda görünce çok üzüldüm" diye konuştu.
Saffet Sancaklı da, "Hepimiz buraya destek olmak için geldik. Kişiler önemli ancak kişilerden daha çok Türk sporu önemli. Bugün Türk sporunda bir çok sıkıntının var olduğunu görüyoruz. TFF başkanı istifasına kadar gitti bu iş. Kişiler değişiyor ama düzen değişmiyor. Kaos bitmiyor. Bizim Aziz Yıldırım’ı çok moralli gördüm. Başkan etrafına da moral vermeye çalışıyor. Ama biz ne söylersek boş. Çünkü buradan çıkıp evimize gideceğiz. O dört duvar arasında kalacak ne kadar moralli olursa olsun" şeklinde konuştu.

"SEN ÇIK, BEN GİRMEYE RAZIYIM"

Duruşmaya izlemeye gelen camiada "Taka Mehmet" olarak bilinen Mehmet Bostancı, Yıldırım’a "Sen çık ben girmeye razıyım" dedi. Yıldırım ise, "Yok benim rahatım iyi" yanıtını verdiği görüldü. Aranın ardından iddianamenin okunmasına devam edildi.