Dünya Kupası tüm heyecanıyla sürerken İspanya'nın beklenmedik elenişi akıllara bazı lanet söylentilerini de beraberinde getirdi.

Şampiyon takımların bir çok kez rezil olduğu turnuvaların yanı sıra, kupa tarihinde bazı garip raslantılar da söz konusu;
                               

1. Uruguay'ın İtalyan laneti

1930'daki ilk dünya kupasını kazanan takım olan Uruguay, 1934 ve 1938'deki kupalara katılmamıştır. Bunun ardından İtalya 2 kez üst üste şampiyon olunca 1950'de kupaya tekrar katılıp yine şampiyon olmuş o günden beri de final yüzü görmemiştir. Bir rivayete göre İtalya üst üste iki kez kupayı kazanmadıkça da Uruguay final yüzü görmeyecektir.

2. Gruptan çıkamayan ilk şampiyon : İtalya

Uruguay'dan sonra üst üste 2 kez dünya şampiyonu olan İtalya 1950'de Brezilya'da düzenlenen kupada İsveç'in ardında kalarak ilk grup turunda elenmiştir. Kupayı kazanmak yaramamıştır.

3. B"rezil"ya

1958 ve 1962 de ard arda şampiyon olan Brezilya 1966'da İngiltere'de düzenlenen kupada grubunda Macaristan ve tarihinde ilk kez Dünya Kupasına katılan Portekiz'e 3-1'lik skorlarla yenilerek erkenden evine dönmüştür. Kupayı kazanmak yaramamıştır.

4. Bir Fransız masalı

1998'de ilk Dünya Kupasını kaldıran Fransa 2000 Avrupa Şampiyonluğunu da kazanınca artık 2002 Dünya Kupasının favori takımlarından biri olmuştu. Ama 2002'de grubunda sonuncu olan Fransa herkesi şok etmişti. Kupayı kazanmak horozlara da yaramamıştı.

5. Ağlayan şampiyon İtalya

2006'da Almanya'da şampiyon olup kupa sayısında Brezilya'nın ensesine yapışan İtalya favori olarak geldiği Güney Afrika'da grubunda Yeni Zellanda'yı bile yenemeyerek sonuncu olmuş, 2010'da evine göz yaşları içinde dönmüştür. Kupayı kazanmak bir kez daha mavilere yaramamıştır.

6. Matadorun hazin sonu : Pandispanya

Euro 2008, 2010 Dünya Kupası, Euro 2012'yi ard arda kazanan İspanya milli takımı 2014 dünya kupasına damga vuracak derken Hollanda'ya 5-1, Şili'ye 2-0 yenilerek darmaduman evinin yolunu tutmuştur. Kupayı kazanmak boğalara da yaramamıştır.

7. Avrupalıya kapalı arazi: Güney Amerika

Dünya Kupaları tarihinde Güney Amerika'da düzenlenen kupaların hiç birinde Avrupa takımları şampiyon olamamıştır.

8. Avrupalıya kapalı arazi 2: Kuzey Amerika

Dünya kupaları tarihinde Avrupa'lıların Kuzey Amerika kıtasında düzenlenen bir kupayı kazandıkları da görülmemiş olup bu kıtadaki tüm kupaları Brezilya ve Arjantin kazanmıştır.

9. Berlin Duvarı laneti

En son 1990'da Dünya Kupası kaldıran Almanlar Berlin duvarı yıkılıp Almanya kurulduğundan beri bu sevinci yaşayamamaktadırlar. Alman futbol federasyonu duvarı yeniden örmeyi bile düşünmüştür.

10. Final laneti: Portakal

Hollanda bu kupayı kazanmış olan İngiltere, Uruguay ve Fransa'dan daha fazla finale kalmış bir takım olmasına rağmen bir türlü kupayı kazanamamıştır. Turuncu rengin lanetinden şüphelenen Hollandalılar 2014 Dünya kupasına farklı renklerle gelmeye karar vermişlerdir.

11. Brezilya'nın kupa laneti

1970 yılına dek Jules Rimet Dünya Kupası olarak anılan kupada 4 final oynayıp üçünü kazananBrezilya 1970'ten sonra değiştirilen ve Fifa Dünya Kupası adıyla anılan hala kullanılmakta olan kupada; 24 yıl boyunca finale kalamamıştır Brezilya bu laneti ancak 1994'te ABD'de şampiyon olarak bozabilmiştir.

12. İngiltere'nin ada laneti

İngiltere kendi topraklarında düzenlenen ve kazandığı 1966 Dünya Kupası dışında hiç bir kupada final oynayamamıştır.

13. Hint ayağı laneti: 1950

1950'de tarihinde ilk ve tek kez Dünya Kupası'na katılan Hindistan, sahaya çıplak ayakla çıkmak isteyince ve izin alamayınca söylentilere göre Hintliler bir lanet büyüsü yaparak evlerine gitmişlerdir. O döneme kadar tüm dünya kupalarını kazanan İtalya ve Uruguay bu lanetten etkilenmiş ve İtalya 32 yıl boyunca kupa kazanamamıştır. O yılın şampiyonu Uruguay 64 yıldır hala final bile oynayamamıştır. Uruguay bu laneti bozabilmek için Hindistan'la bir dostluk maçına çıkmayı bile gündeme getirmiştir.