Akşam'dan Alaattin Metin'in haberine göre Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Ribas, 3 gündür İstanbul'da... Sıcak, samimi, hoş sohbet birisi. Onunla vakit geçirenlerden aldığım izlenimler çok önemli. Onların anlattıklarına göre bir kere çok kültürlü. Çok saygılı ve ağzından neredeyse hiç "Hayır" lafı çıkmıyor. Herkesin her istediğine saygıyla bakıp yerine getiriyor. Nazik, kibar ve efendi.

HEM SAYGILI HEM 'EVET'Çİ

Taraftarın, basının isteklerini mümkün olduğu kadar yerine getiriyor. Arda Turan'ın dediği gibi gerçekten karakterli bir oyuncu.. Bir şeyi daha öğrendim. O da tarihe merakı.. Hem siyasi tarihi hem sportif rekabetleri çok iyi bilen, araştıran bir oyuncu imiş. F.Bahçe'ye gelişi sürecinde de çok önemli bir bilgi öğrendim..

GÖRÜNTÜLERİ KAYDETTİ

Geçen sezon 10 Kasım 20013'te Saracoğlu'nda oynanan 2-0'lık G.Saray derbisi, 30 Kasım'daki 3-3'lük Beşiktaş derbisi de dahil önemli maçları hiç kaçırmamış... Daha önemlisi derbilerdeki görüntüleri kaydetmiş ve Diego'ya götürmüş, izletmiş. Yani Diego, geçen sezondan G.Saray ve Beşiktaş derbilerini atmosferlerini biliyor. Yeni sezon öncesinde de merakla G.Saray ve Beşiktaş derbisini bekliyor

BABASI DERBİLERİ KAÇIRMADI

Hemen anlatayım... Babası Djair Ribas aynı zamanda Ribas'ın da menajerliğini yapıyor. F.Bahçe'nin ilgisini bildiği için geçtiğimiz sezon içerisinde sık sık İstanbul'a gelip F.Bahçe maçlarını izlemişti. Hatta geçen sezon F.Bahçe'nin tüm derbi maçlarını takip etmiş, notlar almış ve zorlu derbi atmosferlerini de yaşamış   

EN ÇOK ALEX'LE KONUŞTU

Son bir bilgi daha ekleyeyim.. Diego, F.Bahçe'ye gelirken en çok Alex de Souza, Marco Aurilo ve Arthur Zico ile konuştu. Cristian ile İstanbul'a geldi ama bu 3 isimden F.Bahçe'deki günlerini dinledi. Alex 8, Zico 2, Aurelio da 3-4 yıllık F.Bahçe deneyimlerini anlattı, bilgiler verdi. Diego da camiayı gelmeden tanıdı, öğrendi.