Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısında Yıldırım Demirören yaptığı açıklamada "Herkes borcumu konuşuyor, ben bunu Beşiktaş'a hibe edeceğim, ancak tek şartım var, bundan sonraki başkan ve yöneticiler de Beşiktaş'ın kasasına koyduklarını geri almayacak" dedi. Bu açıklamadan sonra herkes Demirören'i ayakta alkışladı.Demirören Başkanlığı bırakmasına rağmen Beşiktaş'a ve stat projesine desteğinin devam edeceğini de söyledi.

Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısı başladı.Toplantıya katılmayan Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın kongreye gönderdiği telgrafın okunmasının ardından salonda büyük bir alkış tufanı koptu.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu'nda gerçekleştirilen toplantıya Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, Divan Kurulu ve kongre üyeleri katıldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ise toplantının açılışında salonda yer almadı.

Genel kurulda ilk olarak Kongre Başkanlık Divanı seçimi yapıldı. Toplantının divan başkanlığına Ali Rıza Dizdar seçildi.

Bu arada, Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımı'nın geçen hafta kazandığı Türkiye Kupası salona getirildi. Kupa, kulüp yönetim kurulunun oturduğu bölümün ön kısmına bırakıldı.
Öte yandan, saat 10.00'da başlaması gereken toplantı, 35 dakika gecikmeyle başlayabildi.

KONGREDEN NOTLAR

"ALACAKLARIMDAN VAZGEÇİYORUM"


- Demirören:Herkes borcumu konuşuyor, ben bunu Beşiktaş'a hibe edeceğim, ancak tek şartım var, bundan sonraki başkan ve yöneticiler de Beşiktaş'ın kasasına koyduklarını geri almayacak. Ben veda ederken bu müjdeyi veriyorum. Son olarak sizlerden helallik istiyorum ve hakkımı helal ediyorum.

"HAYATIMIN EN ZOR KONUŞMASI"

-Demirören: Bugün buarada hayatımın en zor konuşmalarından bir tanesini yapıyorum. Tabii ki hatalarımız oldu. Ne yapmak istediysek Beşiktaş için yaptık. Bu süreçte sizlerin kalbini kırdıysam affola. 2004'de Beşiktaş'ımızın borcu 11 milyon TL civarındaydı. Ezeli rakiplerimizin de bu civardaydı. 2012'de rakiplerimiz ile aynı borçtayız. 2004 senesinden bugüne kadar ben ve yönetimim Beşiktaş'a 6 tane kupa kazandırdık.Iverson, Guti gibi isimlerle Beşiktaş'ımızı dünyaya duyurduk. Başbakan'ımızın verdiği söz ile stadımız tamamlanma aşamasına geldi. 
Kişiler seçilmek için stad projesinden bahseder. 

- Demirören konuşmasına başladı.
- Beşiktaş Kulübü Eski Asbaşkanı Serdal Adalı, kongre salonuna geldi.

Seba'ya büyük alkış

Toplantıya katılmayan Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın kongreye gönderdiği telgrafın okunmasının ardından salonda büyük bir alkış tufanı koptu.

Siyah-beyazlı kongre üyeleri ayağa kalkarak, uzun bir süre alkış tutarken, bazı üyeler “Muhteşem Süleyman” diye bağırdı.

Beşiktaş Kulübü'nün 2012 yılı bütçesinin görüşülerek karara bağlanacağı genel kurulda, kulüp yönetim kurulunun 2011 yılındaki faaliyetlerinin idari ve mali yönden ibra edilip edilmeyeceği de üyelerin oylarına sunulacak.