Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Atletico Madrid karşısında son saniyeye kadar mücadele edip turu geçmeye çalışacaklarını söyledi.

Carvalhal, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, turu geçmenin zor olduğunu bildiğini kaydederek, ''Atletico Madrid'e karşı elenmeniz çok olağanüstü bir durum değil. Ancak önemli olan kazanıp Beşiktaş tarihine geçmek. Bugüne kadar çok işler başardık. Özellikle hem Beşiktaş için hem Türk takımları için en iyi performanslardan birini gösterdik. Yine elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

''Kazandığım şey oyuncularımın gururuydu''
Basın toplantısında oldukça duygusal ve hırslı bir görüntü veren Carvalhal, UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar geldikleri noktaya değinerek, ''Bu takıma hareket veren, can veren gruplara kalmaktı. Zor bir gruptaydık. Bu takım Dinamo Kiev'i, Stoke City'i, Maccabi Tel Aviv'i geçip grupları birinci bitirdi. Turu geçtikten sonra da en zor kurayı çekip Braga ile karşılaştık. Geçen sezonun finalistiydi. Zorlu bir mücadele verdik ve turu geçtik'' ifadelerini kullandı.

Oyuncularının özverisi
''Bu takıma can veren şeylerden biri de Atletico Madrid maçında oynayamayacak durumda olan 3-4 futbolcumun oynamak istemesiydi'' diyen Carvalhal, şöyle devam etti:

''Takım Madrid'den sabah 5'te İstanbul'a geldi. Ertesi günü idmanda bazı oyuncularımız ağrılarıyla çalıştı. Bazıları idman yapacak durumda olmamasına rağmen Ordu'ya gelmek istedi. Ordu'da sahaya çıktıklarında devre arasında ağrıdan dayanamayacak duruma gelmişlerdi. Bacaklarında kanamalar vardı. Buna rağmen kimse berabere kalındığına sevinmedi. Ben sevinmedim, hatta orada 3-0 kaybetmeye bile razıydım. Benim orada kazandığım şey oyuncularımın gururuydu. En zor şartlarda bile son dakikaya kadar mücadele ettiler. Onların yüzünde gururu, onuru gördüm ve kazandığımız şey buydu. Şimdi soruyorum, bu oyunculara ne bu kadar güç veriyor? Çünkü bu oyuncuların hepsi yarın sahaya çıktıklarında Atletico Madrid'i eleyip Beşiktaş tarihine geçmek istiyorlar ve olduğundan fazla özveri gösteriyorlar.''

''Oyuncularımın hepsi şampiyon''
Portekizli teknik adam, oyuncularından övgüyle bahsederek, ''Benim oyuncularımın hepsi şampiyon, çünkü onlar bu şampiyonluk onurunu ve gururunu gösterdiler'' dedi.

Beşiktaş taraftarlarının da kendilerine inanılmaz bir destek verdiğini kaydeden Carvalhal, ''Biz de sahada göstereceğimiz futbolla onlara karşılık vermek istiyoruz. Beşiktaş'a, bugünlerde yürüme, ayağa kalkma isteğini veren oyuncularımın gururu ve taraftarlarımızdır. Yarın da skor ne olursa olsun yine karşınıza çıktığımda yine aynı şekilde cevap vereceğim. Eminim ki yarın sahaya çıktıklarında ellerinden geleni yapacaklardır. Bugüne kadar harika işler başardılar yarın da devam edeceklerdir'' şeklinde konuştu.

''Yarın sahada 11 şampiyon olacak. 7 şampiyon kulübede bekleyecek'' diyen Carvalhal, tribünlerde taraftarların da kendilerine destek vereceğini ve birlikte tarih yazmaya çalışacaklarını dile getirdi.

''Eksikler mazeret değil''
Takımda eksik futbolcuların bulunduğunun hatırlatılması üzerine Carvalhal, ''Hiçbir zaman eksik oyuncuları mazeret olarak göstermedik. Çok oyuncumuz yokken 15 maç yenilmedik, iyi bir performans gösterdik. Sahaya kim çıkarsa çıksın elinden geleni yapacağından eminiz. Olmayan oyuncular mazeret değil. Oyuncularım çok istekli ve turu geçmeyi arzuluyorlar'' ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında duygusal ve sinirli olduğunun belirtilmesi üzerine Portekizli teknik adam, ''Sinirli değil, hevesli ve istekliyim. Umarım bu yarına etki edecektir'' dedi.

''Problemler üzmüyor, güç veriyor''
Carvalhal, bazı anlarda böyle konuşmalar yapılması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Bu da o anlardan biriydi. Benim söylediğim her şey gerçekler. Dışarda olan insanlar farklı düşünceler içinde olabilirler. Benim neler yaşadığımı belki görmeden bu yorum yapıldı. Katılıyorum, bazı anlar gelir, patlama yaşarsınız. Bugüne kadar çok fazla sıkıntılar yaşadık. Ancak bu sıkıntıları dışarı yansıtmadık. Bunlar içimizde çözülecek durumlardır. Bugüne kadar problemlerden bahsetmedim, bugün de bahsetmeyeceğim. Problemleri aşıyoruz, bunlar beni üzmüyor daha çok güç veriyor.''

Taraftarlara teşekkür
Atletico Madrid maçı öncesi son antrenmanda 200 kadar siyah-beyazlı taraftar, BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne gelerek takıma destek verdi.

Carvalhal, basın toplantısında bu durumun sorulması üzerine, ''Gördüğümüz görüntüler, bizi duygulandıran görüntüler. Ordu'dan geldik, bize havalimanında destek veren taraftarlarımız vardı. Burada belki 100'den fazla taraftar var. Şimdiden desteklemeye başladılar. Eminim ki onlar için mücadele ettiğimizi, onurumuz ve gururumuz için mücadele ettiğimizi biliyorlar. Yarın bu iş son saniyeye kadar gidecek'' diye konuştu.

Carvalhal, son olarak Ricardo Quaresma ile ilgili bir soruya da, ''Pazartesi kadromuz açıklandı ve kendisi de kadromuzda yok'' yanıtını verdi.

Carvalhal, basın toplantısının ardından medya mensuplarının tek tek elini sıkıp antrenmana çıktı.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI
UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçında yarın İspanya'nın Atletico Madrid takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş'a, taraftarlarından destek geldi.

Yaklaşık 200 siyah-beyazlı taraftar, BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne gelerek, yarınki maç öncesi yapılan son antrenmanda futbolculara, teknik direktör Carlos Carvalhal'a ve teknik heyete sevgi gösterilerinde bulundu.

Tesislerin önünde toplanan taraftarlar, antrenmanın başlangıcı öncesi saha kenarına alındı. Futbolcuların sahaya çıkmasıyla birlikte meşaleler yakan ve tezahüratlar yapan taraftarlar, teknik direktör Carvalhal'i de omuzlara aldı. Taraftarlar, ''Beşiktaş'ın çocuğu Carlos Carvalhal'' diye tezahüratlarda bulundu.

Yakılan meşaleler nedeniyle antrenman sahasını duman kaplarken, taraftarlar futbolcularla fotoğraflar çektirdi.

Tezahüratlar eşliğinde yaklaşık 20 dakika antrenmanı izleyen taraftarlar, daha sonra tesislerden ayrıldı.

Taktik çalıştılar
Taraftarların tesislerden ayrılmasının ardından basın mensuplarına da kapatılan antrenmanda siyah-beyazlı futbolcular taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı.

Carvalhal yönetimindeki antrenmana, yarınki maçta kadroya alınmayan Ricardo Quaresma ile cezalı olan Fabian Ernst ve sakatlıkları süren Roberto Hilbert ile Tanju Kayhan katılmadı.