TTNET ile anlaşarak Türk Telekom Arena ’da taraftarların rahatça internete girebilmesini sağlayacak olan Galatasaray, forma reklamı için ise tarihi bir anlaşmaya imza atacak.

Türk Telekom ’un göğüs reklamı için yeni sözleşme yapmamasının ardından uluslararası büyük firmalarla temasa geçen sarı-kırmızılılarda yeni sözleşmenin hangi kuruluşla yapılacağı adeta sır gibi saklanırken, protokolün detayları ise netleşmeye başladı.

Süre uzun olsun

Galatasaray, Türk Telekom ile göğüs reklamından 7, Avea ’dan ise koldaki reklamlar için 2.5 milyon dolar alıyordu. Cim-Bom ’un yeni sözleşmelerle beraber bu gelirlerini toplamda 10 milyon euroya çıkaracağı belirtildi. Galatasaray ile sponsorluk için anlaşma sağlayan şirketler arasında sadece süre ile ilgili detayların konuşulduğu belirlendi. Sarı-kırmızılılar sırttaki Ülker reklamından 3.8 milyon dolar kazanırken, forma tedarikçisi Nike ’tan ise kulübün kasasına 5.5 milyon dolar giriyordu. Galatasaray formaya göğüs ve kolların iki yanına alınacak yeni reklamlarla beraber gelirleri tavana çıkaracak. Yeni sponsorlardan 10 milyon euro temin edecek olan Cim-Bom ’un, Ülker ve Nike ile beraber yıllık geliri 10 milyon euro + 9.3 milyon dolar olacak.

Galatasaraylı yetkililer, Fenerbahçe ’nin formaya göğüs reklamı almaması gibi bir durumun kendileri için kesinlikle söz konusu olmadığını belirtti.

Sponsorluk anlaşması ile ekonomik olarak rahatlayacaklarını ileten idareciler, sürenin uzun tutulmasını istediklerini ve bu yüzden imzaların uzadığını aktardılar. Cim-Bom yeni sponsorluklarla berebar formadan uzak ara en fazla gelir elde eden kulüp olacak.