Başbakan Ersin Tatar’ın ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun yaptığı açıklamalarda BTM 2 liginin de mutlak oynanacağı açıklaması sonrası mutlu olan BTM 2 takımları yine karamsar tablo içerisine girdi.

Hasan Sertoğlu’nun 4-5 Temmuz’da başlatmayı planladığı BTM 2 Ligi Sağlık Bakanlığı engeline takıldı.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana ve Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin yaptığı toplantıda K-Pet liglerinin başlangıç tarihleri ve hazırlık maçları tarihleri açıklanırken 6 Haziran’a kadar da testlerin yapılması kararlaştırıldı.

Yapılan görüşmede BTM 2 ve gençler ligleri ile ilgili ise 15 gün daha bekleme kararı alındı.

Yeniden çalışmalarına başlayan BTM 2 takımları bu kararla adeta yıkılırken tüm motivasyonlarının yeniden yerle bir olduklarını açıklamaya başladılar. Hükümetin her yeri açmaya başladığı bir dönemde barların eğlence yerlerinin restoranların tıklım tıklım olduğu bugünlerde sinemaları düğün alanlarını bile açarken hala köylerde spor yapan insanları ötelemeye çalışılması kabul edilemez ve camialarda tepkiler çığ gibi büyüyor. Karar açıklandıktan sonra birçok BTM takımı başkanı Hasan Sertoğlu, Kemal Deniz Dana ve Ali Pilli’ye ulaşmaya çalışırken olayın KTFF ile ilgisi olmadığı ve kararın Sağlık Bakanlığı tarafından verildiği ve bu kararın derhal düzeltilerek net bir açıklama yapılması istendi.