Yarın gerçekleştirilecek Futbolcular Derneği Genel Kurul öncesi iki başkan adayı da açıklamalarda bulundu

KKTC Futbolcular Derneği olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olan Berkem Korbay ve Fırat Ersalan, birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Önceki gece bir radyo programına katılan iki aday, seçimin sonucu ne olursa olsun, genel kurul sonrasında da birlikte çalışacaklarının sinyalini verdiler. Dernek olağanüstü genel kurulu yarın KTSYD Konferans Salonu’nda 19.00’da gerçekleştirilecek. Kaan Güder’in başkanlıktan istifası sonrası yönetim kurulu 2 Aralık Çarşamba gecesi olağanüstü genel kurulun yapılması kararını almıştı.

Ersalan: “üye sayısını artıracağız”

Yenicami’nin başarılı ve deneyimli futbolcusu Fırat Ersalan, başkanlığa daha önce de aday olmayı düşündüğünü ancak Kaan Güder’in aday olmasıyla vazgeçtiğini belirtti. Olağanüstü genel kurul öncesinde hayali olan ve adeta “rafta duruyordu” dediği başkanlık düşüncesini harekete geçirdiğini belirten Ersalan, arkadaşlarının da desteğiyle aday olmaya karar verdiğini ifade etti. Ersalan şunları söyledi: “Futbolun şu an konuşulmadığı bir ortamdayız. Büyük bir özlem var. Bu bizi başkanlık ve görev konusunda daha da heyecanlandırdı. Amacım heyecan yaratmak. Birlik ve beraberlik içerisinde derneğimizi ve futbolumuzu daha ileriye götürmek istiyoruz. Üye sayımız maalesef çok az. Mevcut aktif futbolcu sayısıyla kıyaslanamayacak derecede düşük sayıda üyemiz var. Bu konuda mutlu değiliz. Başkan seçilmem halinde, yönetim kurulunu oluşturur oluşturmaz ilk işimiz üye yazmaya başlamak olacaktır. Üye sayısını kesinlikle artırmak zorundayız.”

“Birbirimize yardımcı olacağız, bütünlük önemli”

Futbolun gelişmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirten Ersalan, Berkem Korbay’la çok iyi bir arkadaşlıkları olduğunu, kazanan kim olursa olsun seçimin ertesinde birbirlerine yardımcı olacaklarının sözünü verdi. Başta sözleşmeler olmak üzere etkinliklere de hız vereceklerini kaydeden Ersalan, seçimin hemen sonrasında KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’yla da hemen görüşmek için girişim yapacağını belirtti.

Korbay: üye sayısını artırmalıyız, birlik ve beraberlik önemli”

Futbolcular Derneği’nin olağanüstü genel kurulunda başkanlığa adaylığını daha önce açıklayan Binatlı Takım kaptanı Berkem Korbay da birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Genel kurulla ilgili olarak heyecanlı olduklarına işaret eden Korbay, şu şekilde konuştu:

“Futbolun şu an oynanmaması büyük üzüntü vericidir. Ama yine de umutluyuz. Başkan seçilmem halinde kulüp başkanlarıyla da temaslarda bulunacağım. Futbolun yeniden başlaması için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Üye sayısını ilk altı ayda 400-500’lere ulaştırmak istiyoruz. Sosyal medyada kahramanız ancak üye sayımızın çok düşük olması, futbolcular olarak durumu sorgulamak gerektiğini gösteriyor.”

Etkinliklere hız vereceğiz

Sözleşmeleri çok yönlü olarak ele alacaklarını ve bu konuda girişimlere devam edeceklerini belirten Korbay, etkinliklere de hız vereceklerinin altını çizdi. Yardım amaçlı farkındalık oluşturacak etkinlikler yapmayı planladıklarını ifade eden Korbay, sakatlanan futbolculara ziyaret ve destek, “ayın futbolcusu ya da en centilmen futbolcu” şeklinde ödüllendirme içeren faaliyetler yapacaklarını kaydetti.  Köyler dahil olmak üzere her takımdan futbolculara ulaşmak amacında olduklarını vurgulayan Korbay, Fırat Ersalan’la rakip değil, bir kardeş gibi yarışacaklarını, kim kazanırsa kazansın kaybedenin kazanana maddi ve manevi destek vereceğine inandığını, kendi adına da bu sözü verdiğini söyledi.