Akşam'dan Kenan Karadeniz'in haberine göre Beşiktaş'ta tüzüğün 39. maddesine göre Divan Kurulu toplantılarına mazeret bildirmeden 3 kez katılmayan 283 üyenin ihraç edilmesinin yankıları sürüyor. Aralarında Rahmi Koç, Erdoğan Demirören, Yıldırım Demirören, Serdar Bilgili, Metin Keçeli, Nevzat Demir, Turgay Atasü gibi önde gelen isimlerin de yer aldığı ihraçlar sonrası herkes Divan Başkanı Yalçın Karadeniz ’in istifasını istiyor.

İhraç edilen üyelerin kellesini istediği Karadeniz ise bugün basın toplantısı yaparak eleştirilere cevap verecek. Ancak Karadeniz basın toplantısı öncesi eleştirilere cevap verdi. İşte Karadeniz ’in çarpıcı hatırlatmaları:

BU MADDE 2013 ’TE TÜZÜĞE GİRDİ

“Beşiktaş ’ın tüzüğü, anayasasıdır. Biz de bu anayasaya uymakla yükümlüyüz. Sanki bunu ben kasıtlı yapmışım gibi bir hava yaratılıyor. Bu madde 2013 yılındaki tüzük kongresinde getirildi. O zaman en şiddetli itiraz edenlerden birisi bendim. Oylamada 30-40 oy fazla alarak bu madde geçti. O zaman bu insanlar tüzük kongresine gelip oy verseler geçmezdi.

RESMİ EVRAKLARDA İMZALARI YOK

Ben Divan Kurulu toplantıları için üyelere gönderilen her davetiyenin altına not yazdım. Gündem maddelerinin hemen altına, mazeretsiz katılmamaları halinde sorun olacağını hatırlattım. Ama gelmedikleri gibi mazeret de göndermediler. Şimdi tüzük değişmeden bu durum düzelmez.

Çünkü idari mahkemeye gitseler bile divan kuruluna mazeretsiz katılmadıkları net bir şekilde ortada. Hazirun cetvelinde katılan üyelerin numaralarının yanında imzası var, katılmayanların yok. Biz bunu görmezlikten gelsek, tüzüğü ihlal ederdik. Tüzük değişmeden bu sorun çözülmez.”