Beşiktaş Cenk Gönen'i Galatasaray'a sattı

Transfer sezonunun bitimine sayılı günler kala sürpriz bir gelişme yaşandı...

Beşiktaş ile Galatasaray, kaleci Cenk Gönen'in transferi konusunda anlaşma sağladı.

Uzun süredir Fernando Muslera'nın arkasında yedek bekleyecek kaleci arayan Galatasaray, bu süreçte ilk olarak Kızılyıldız'ın 19 yaşındaki file bekçisi Rajkovic'in (üstte) peşine düştü. Sırp kulübü bütün çabalara rağmen bonservis için 4 milyon Euro'dan aşağıya inmeyince yerli kaleci arayışına başlandı.

 Ardından, Galatasaray scout ekibinin belirlediği Türk kaleciler teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na bildirildi. Hamzaoğlu, kaleci antrenörü Claudio Taffarel ile yaptığı görüşme sonrasında Cenk Gönen isminde karar kıldı.

Hamzaoğlu'nun talebi üzerine Beşiktaş yönetimiyle temas kuran sarı kırmızılılar, yapılan pazarlıklar sonucunda anlaşma sağlamayı başardı. 

BEŞİKTAŞ CENK GÖNEN'LE OCAK AYINDA 4 YILLIK YENİ SÖZLEŞME İMZALAMIŞTI
İki kulübün ne kadar paraya anlaştığı konusunda açıklama yapılmazken, bu rakamın 500 bin Euro olduğu ifade ediliyor. Cenk Gönen geçtiğimiz sezonun devre arasında yıllık 900 bin Euro garanti para ve maç başı 10 bin Euro karşılığında Beşiktaş'la 4 yıllık mukavele yenilemişti.

Anlaşma sağlandığının açıklanmasının ardından Cenk Gönen akşam saatlerinde BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne giderek eşyalarını topladı ve personelle vedalaştı.