Badminton Federasyonu hafta sonu düzenlediği 11 Yaş altı turnuvasını YDK Spor Salonunda gerçekleştirdi.
12-10-2019 tarihinde düzenlenen 11 yaş altı KKTC Şampiyonasında 2009 ve daha küçük doğumlu olan sporcuların katıldığı turnuva, saat 14.00’da açılış seremonisi ile başladı ve karşılaşmaların bitişi ile saat 18.00’da düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Gün boyunca çekişmeli ve heyecanı yüksek 5 kategoride toplam 25 maç oynandı.

Erkelerde YDÜ adına yarışan Eray Merttürk şampiyon olmayı başarırken, kızlarda ise YDÜ adına yarışan Meyra Baştaş şampiyon oldu. Çift Bayanlar mücadelesinde tüm rakiplerini mağlup eden YDÜ sporcusu Meyra Baştaş ve Net Spor sporcusu Elena Shabani çifti ile Çift Erkeklerde mücadele eden YDÜ sporcuları Sarp Mutluel ile Eray Merttürk çifti turnuvada yenilgi almadan birinci oldular.

Mix maçlarında ferdi olarak yarışan Kübra Kahraman ve Metehan Çelik çifti de tüm rakiplerini mağlup ederek birinci olmayı başardılar. Sporcuların topladığı puanlara göre ise takım şampiyonluğunu Yakın Doğu Üniversitesi kazanırken, ikinciliği Girne Üniversitesi, üçüncülüğü Net Spor Kulübü ve dördüncülüğü de Akdeniz Spor kazandı. Turnuvada ödül töreni öncesinde bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Fırat Deniz, yaşlarının küçük olmasına rağmen müthiş bir performans sergileyen tüm sporculara, onları yetiştiren antrenörlere, Şampiyona boyunca maçları yöneten hakemlere teşekkür etti. Hafta sonu olmasına rağmen son maça kadar ilgiyle maçları izleyen velilere ve sporseverlere de teşekkür eden başkan Deniz, turnuvaya gelen her sporcu çocuğun kendileri için birer şampiyon olduğunu bu vesileyle kazananın Kıbrıs Türk Badmintonunun olduğunu kaydetti.

İlk üçe giren takımlar ve sporcular:
TAKIM SIRALAMASI:
1. YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
2. GİRNE ÜNİVERSİTESİ
3. NET SPOR KULÜBÜ
 

11 Yaş Altı Sonuçları:

TEK ERKEKLER:
1. ERAY MERTTÜRK
2. SARP E. MUTLUEL
3. MERT T. ZABİT

TEK BAYANLAR:
1. MEYRA BAŞTAŞ
2. KÜBRA KAHRAMAN
3. ELENA SHABANİ

ÇİFT ERKEKLER:
1. SARP E. MUTLUEL – ERAY MERTTÜRK
2. MUSTAFA PATLAR – BERKE AKDEMİR
3. KUZEY DENİZ – MUHAMMET DİLEKÇİ

ÇİFT BAYANLAR:
1. MEYRA BAŞTAŞ – ELENA SHABANİ
2. AYŞENAZ AŞITAŞ – ELA YILDIZ
3. DUDU D. DEMİR – DURU BAĞLAR

KARIŞIK ÇİFTLER:
1. KÜBRA KAHRAMAN – METEHAN ÇELİK
2. HAZEL AKHİSAR – EROL AKBULUT
3. KUZEY DENİZ – MİRA GÖK