YDÜ’den çifte şampiyonluk

Kıbrıs Türk Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen ve sponsorluğunu Anıl Spor’un yaptığı 5.Carlton Yıldızlar Ligi, 10-05-2019 Cuma günü YDÜ Spor Salonu’nda oynanan 5’inci hafta karşılaşmaları ile tamamlandı. Ligi kızlarda ve erkeklerde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) şampiyon olarak noktaladı. Kızlarda ve Erkeklerde kinci Girne Üniversitesi, üçüncü ise Kızlarda Gençlik Gücü, Erkelerde de Akdeniz Spor Kulübü oldu.

Ödül töreni:
26 Nisan’da başlayan Carlton Yıldızlar Ligi’ni 10 Mayıs’ta oynanan son maçlarla birlikte 15 kız ve 15 erkek maçı ile toplam 30 karşılaşmada 150 maç yapıldı. Oynanan bu 150 maç sonucunda dereceye giren takımlara ödülleri 11 Mayıs günü Yakın Doğu Spor Salonunda saat 13.00’da düzenlenen törenle verildi.

KKTC Badminton Federasyonu Başkanı Fırat Deniz ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada lige 6 bayan ve 6 erkek takımı ile toplam 12 takımın katıldığını sporcuların gösterdiği performanstan ve organizasyonda görev alan Kulüp yöneticileri ve hakemlerini tebrik etti. Deniz, Gençlerin Badminton sevgisinden dolayı kendilerini daha çok bu gibi organizasyonları düzenlemek zorunda hissettiklerini bu hissin de federasyonumuzu daha çok çalışmaya ittiğini, bu nedenden de mutlu olduklarını belirtti. Başarıyı yakalamak sadece bir kişinin veya kesimin çabasıyla değil, her kesimin katkısıyla olabileceğini bunu göreve geldiklerinden beridir, yönetim olarak iyi yaptıklarını ve Badminton sporunun KKTC’de daha da geliştirebilmek için Federasyonla birlikte Spor Dairemizin, Türkiye Badminton Federasyonu’nun, Kulüplerin, sporcuların, antrenörlerin yanında basınımızın da Badminton Sporuna gerekli desteği verdiğini söyleyerek teşekkür etti. Ayrıca bu yıl lige 5. Kez sponsor olan Anıl Spor Direktörü sayın Engin Anıla da teşekkür etti.