F.Bahçe'nin 25 Ağustos'ta G.Saray ile oynayacağı Süper Kupa'da başkanlar Aziz Yıldırım ile Ünal Aysal'ın birbirlerine karşı takınacakları tutumları, gereksiz yere polemik konusu oldu.

3 iddia var:

1-Aziz Yıldırım ile Ünal Aysal şeref tribününde yan yana oturacak ama Yıldırım, Aysal'ın elini sıkmayacak.

2-Aziz Yıldırım ile Ünal Aysal, yan yana oturmayacak.

3-Aziz Yıldırım, Ünal Aysal'ı protesto etmek için, protolde değil, F.Bahçeli taraftarların arasında oturacak.Peki işin aslı ne?

GİRERSE YİNE CEZA ALIR

Aziz Yıldırım, Sivas maçında hakem Yunus Yıldırım'a karşı eylemleri nedeniyle 90 gün ceza aldı. Cezası dolmadan 9 Mayıs'taki Karabük maçında Şükrü Saracoğlu'na girip, protol tribününde oturduğu için de ayrıca 60 gün daha cezaya çarptırıldı. Sezon 16 Mayıs'ta Yıldırım'ın cezası dolmadan bitti, tatil başladı. Cezasının geri kalanını yeni sezonda çekecek olan Yıldırım, 25 Ağustos'ta 1 günlüğüne cezalı. Bu yüzden G.Saray derbisinde stada giremeyecek. Girerse yine ceza alır.

İŞTE O MADDELER

MADDE 25 – HAK MAHRUMİYETİ
(1) Kişinin, stadyumlara girmek de dahil olmak üzere futbolla ilgili idari, sportif veya sair her türlü faaliyette bulunmaktan men edilmesidir.

MADDE 97 – HAK MAHRUMİYETİ CEZASI
(2) 90 gün ve daha az hak mahrumiyeti cezalarının infazında, iki sezon arasında geçen dönemler infaz hesabına katılmaz. TFF ’nin sezon öncesinde düzenlediği müsabaka ve turnuvalarda oynayacak takımların mensupları açısından, sadece bu müsabakaların oynandığı gün infaz hesabında dikkate alınır.