Üst üste 2 şampiyonluğun ardından bu kez ligi ikinci sırada bitirmesine rağmen Fenerbahçe'nin cezası sebebiyle yine Şampiyonlar Ligi'ne direkt giden Galatasaray, marka değerinin karşılığını alıyor..

Cim Bom’un imzalamak üzere olduğu sponsorluk anlaşması dudak uçuklatacak türden ve ligimiz için de bir ilk. Türk Telekom ile sözleşmesi biten Aslan’a forma göğüs reklamı vermek için 3 dev şirket, Samsung, Gazprom ve Emirates kıyasıya bir yarışa girdi.

Yıllık 10 milyon Euro’dan (30 milyon TL) başlayan pazarlıklarda rakam astronomik boyutlara ulaştı.

Her şey Cim Bom için!

Şampiyonlar Ligi’nde 2 sezon önce çeyrek final oynayan, geçen sezon da gruplardan çıkan Aslan’ın en büyük reklam vereni olmakta kararlı olan Samsung’un bir anda teklifi yıllık 15 milyon Euro’ya (45 milyon TL) yükseltmesi, rakip şirketleri de harekete geçirdi.

Gazprom ve Emirates de bu rakama çıktı...

Ancak Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, kulübün sportif olarak iyi geçen sezonlarını daha yüksek paralara dönüştürmekte kararlı. Cim Bom’un patronu Aysal’ın kafasındaki rakam ise tam tamına 20 milyon Euro (60 milyon TL)...

Geliri 6’ya katlıyor

Bu rakama Samsung’un olumlu yaklaştığı ve işin imza aşamasına geldiği öğrenildi. Galatasaray böylece şu an 5 milyon Dolar (10 milyon TL) olan reklam gelirini 20 ilyon Euro’ya (60 milyon TL) çıkarıp, 6’ya katlayacak.

Taraftarı ilgilendirecek nokta ise gelecek paranın transferde kullanılacak olması.

Hatırlanacağı gibi Başkan Aysal, “Kasadan 15 milyon Euro’dan fazlası çıkmaz” demişti. Şimdi bu büyük gelirin de bütçeye eklenmesiyle beraber gözünü dünya yıldızlarına diken Aslan’ın eli bir hayli güçlenmiş olacak.