Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da Kayserispor'u 1-0 mağlup etti.Cimbom'a 3 puanı ise Melo'nun ilk yarıdaki kafa vuruşu getirdi. Bu skorla 38 yıldır Kayserispor'a kaybetmeyen Galatasaray, geleneğini sürdürmüş oldu.

Ev sahibine galibiyeti getiren golü 32. dakikada Felipe Melo kaydetti. Ligde son oynanan ve sarı-kırmızılı ekibin Gaziantepspor'u deplasmanda  2-1 yendiği maçın kadrosunda değişikliğe gitmeyen teknik direktör Fatih Terim, yalnızca sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşanan savunmanın solunda farklı bir  alternatif denemek zorunda kaldı.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Özgür Yankaya, Erdinç Sezertam, Orkun Aktaş
Galatasaray: Muslera, Sabri, Ujfalusi, Semih Kaya, Albert Riera, Emre Çolak (Dk. 86 Ceyhun),
Melo, Selçuk, Engin(Dk. 89 Yiğit), Elmander, Necati(Dk.72: Sercan Yıldırım)
Kayserispor: Navarro, Hasan Ali Kaldırım, Eren Güngör, Khizanishvili, Ahmet
Çörekçi, Abdullah Durak, Furkan Özçal(Dk. 69. Sefa Yılmaz), Amrabat, James Troisi (Dk.78 Biseswar), Emir Kujovic (Dk. 63 Gökhan Ünal), Cristian Riveros
Sarı Kartlar: Dk. 12 Engin, Dk. 42 Melo,  Dk.56 Riera (Galatasaray) /  Dk.22
Khizanishvili, Dk.25 Riveros, Dk.59 Troisi, Dk.67 Eren Güngör, Dk.70 Kamil - (Kayserispor)
Gol: Dk. 32 : Melo

Gaziantepspor maçında ilk 11'de görev alan Hakan Balta ile yine aynı pozisyonda oynayan ve sakatlığı devam eden Çağlar Birinci'nin yokluğunda sarı-kırmızılı teknik adam, sol açık olarak forma giyen Albert Riera'yı savunmanın soluna çekmek zorunda kaldı.Sarı-kırmızlı takımda, sakatlığı nedeniyle Yekta Kurtuluş, kırmızı kart  cezası nedeniyle Milan Baros ve Afrika Uluslar Kupası'nda Fildişi Sahili  formasıyla finale çıkan Emmanuel Eboue de bugün takımda yer alamadılar.

/_np/2433/15782433.jpg

Riera ve Melo haftaya yok

8 Sarı kartın gösterildiği mücadelede Galatasaray'da Felipe Melo ve Albert Riera gördükleri sarı kart ile cezalı duruma düştü. Bu futbolcular, Mersin İdmanyurdu deplasmanında takımlarını yalnız bırakacak.

Necati Ateş ilk kez Türk Telekom Arena'da
        
Ara transfer döneminin son gününde sözleşme imzalayarak yeniden  Galatasaray'a dönen Necati Ateş, Türk Telekom Arena'da ilk maçına Kayserispor  karşısında çıktı.Transfer görüşmeleri nedeniyle Medical Park Antalyaspor'un Türk Telekom  Arena'da Galatasaray'a karşı oynadığı maçın kadrosuna alınmayan Necati, sarı-kınmızılı formayla ilk maçına Gaziantepspor deplasmanında çıkmış ve 1 gol atarak galibiyette önemli katkı sağlamıştı.