Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Emre Belözoğlu, Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid ile 2 yıllık anlaşma sağladı.

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon şampiyonluğa ulaşan Atletico Madrid, kadrosunu daha genişletmek için çalışmalarına başladı ve transfer dönemine hızlı girdi.

Bu doğrultuda dün Portekiz'in Porto ekibinden Uruguaylı orta saha oyuncusu Cristian Rodriguez'i transfer eden A. Madrid, bugün de orta sahasını Emre Belözoğlu güçlendirmiş oldu. Emre'nin Madrid ekibinden yıllık 2.7 milyon euro alacağı açıklandı.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

İspanyol Kulübü de resmi sitesinden ayptığı açıklamada milli futbolcu ile anlaşıldığı, Emre'nin perşembe günü İspanya'ya giderek sözleşme imzalayacağı belirtildi.

Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Emre Belezoğlu, İspanya'nın Atletico Madrid takımı ile 2 yıllık mukavele imzalayama hazırlanıyor. İspanyol kulübünün resmi internet isitesinden yapılan açıklamada, 31 yaşındaki oyuncu ile 2 yıllığına anlaşmaya varıldığını ve 31 Mayıs perşembe günü sağlık kontrolünün ardından resmi imzanın atılacağı duyuruldu. Sitede yer alan haberde, "Emre Kırmızı Beyaz Oldu" başlığı kullanılırken, milli futbolcunun kariyeri belirtildi.  
 
Atletico Madrid Sportif Direktörü Jose Luis Perez Caminero, Atletico Madrid kulübünün internet sitesine şu açıklamayı yaptı:

"Emre gibi bir futbolcuyu kadromuza kattığımız için mutluyuz. Kendisi orta sahamızda önemli işler yapacaktır ve takımımıza katkı sağlayacaktır. Atletico Madrid'de birçok genç oyuncu var. Emre gibi tecrübeli bir futbolcu ile oynamak, takım arkadaşları için de olumlu olacaktır."

ARDA: EMREYLE OYNAYACAĞIM İÇİN MUTLUYUM

Atletico Madrid'de forma giyen diğer Türk oyuncu Arda Turan, Emre transferi ile ilgili siteye şu açıklamayı yaptı:

"Emre, Atletico Madrid için çok iyi bir transfer oldu. Kendisi çok tecrübeli ve çok kaliteli bir futbolcu. Emre ile aynı takımda oynayacağım için mutluyum. Ben kendisini hep bir ağabey olarak gördüm ve Emre Belezoğlu'nun tecrübelerinden faydalanacağıma inanıyorum."

İŞTE EMRE'NİN AYRILMASINA İLK TEPKİLER: 

@erenjw: 32 yaşındaki Emre Belözoğlu son UEFA şampiyonuna gidiyor ve yıllık ücretine bakın.. 2.7 milyon euro..
@dogacmengul: Kim ne derse desin, Emre Belözoğlu bu ülkenin gelmiş geçmiş en iyi, en komple orta saha oyuncusudur. gidişi beni çok üzdü. yolu açık olsun.
@furkanbilgili10: Fenerbahçe Takımı, Alex'den sonra ki en önemli oyuncusu olan Emre Belözoğlu'nu bugün kaybetti. Üstelik bonservis bedeli almadan.
@yagırhanezer: Bazen çok agresif bazen delidolu seviyoruz seni EMRE BELÖZOĞLU!
@erdalibrahim35: Seni çubuklu forma altında görememek gerçekten çok üzücü. Başarılar Emre Belözoğlu...