Dünya Ağır Sıklet Kemer Mücadelesi'nde Wladimir Klıtschko , Jean Marc Mormeck'i 4. raundda nakavt ederek unvanlarını korudu.

Dünyanın en büyük 4 boks federasyonunun 4  kemeri (wbo– ıbf–wba–ıbo)  tüm ünvanların sahibi Wladimir Klıtschko , Jean Marc Mormeck'i devirerek 9 yıldır süren yenilmezlik serisini sürdürdü.


Klitschko, dün gece yapılan maçın 4. raundunda rakibini sağ-sol  kombinasyonlarıyla yere devirmeyi başardı. Hakem Luis Pabon, ayağa kalkmasına  rağmen sendeleyen Mormeck'in maça devam edemeyeceğine karar verdi ve böylece  Klitschko kemerlerinin el değiştirmesine izin vermemiş oldu.

Klitschko, maçtan sonra yaptığı açıklamada, rakibinin stratejisinin  kendisini yorduğunu ancak buna rağmen maça ağırlığını koymayı başardığını  söyledi ve "Kariyerimin 50’nci knock-out’unu yaptığım için çok mutluyum, söz vermiştim ve bu sözü tuttum” dedi.

Bu sonuçla, WBA ve IBF'nin yanı sıra IBO ve WBO şampiyonluğu unvanlarını  da koruyan Ukraynalı boksör, yaptığı 60 maçın 57'sini kazanmış oldu. Klitschko,  57 maçın 50'sini nakavtla kazandı.



Klitschko’nun, maçta hazır bulunan ağabeyi Vitali ise, kardeşinin sahip olduğu WBC unvanını, İngiltere’nin eski WBA şampiyonu David Haye’e karşı koruyacağını söyledi. Vitali, bu yaz Klitschko ile Haye arasında yapılacak olan karşılaşma için kesin bir tarih ve yer belirtmedi.