Galatasaray'da ikinci Ribery vakasının faturası ağır oldu... Sezon bitmeden ülkesine giden ve alacakları ödenmediği için FIFA'ya başvuran İzet Hajrovic, geçiciği lisans aldı. Son anda 400 bin euro ödenmesine rağmen sözleşmesini tek taraflı fesh eden Boşnak oyuncu, kalan 3 sezondaki alacaklarını da istiyor. Büyük bir ihmalkarlık örneği olan Hajrovic vakası bağıra bağıra gelirken Hajroviç, 4.5 milyon eurodan 1.5 sezon oynayan Drogba'dan bile neredeyse pahalıya gelebilir.

BREMEN'LE İŞİ PİŞİRMİŞTİ

FIFA, şimdilik geçici lisans verdiği Hajrovic'in gelecek 3 sezondaki ücretini de uzun sürecek hukuki savaş sonrasında karar verecek. Şu an istediği kulüple imza atma şansı olan Hajroviç, Werder Bremen ile de anlaştı. Taraftarların anlaşmayı gelecek hafta imzalaması bekleniyor. İzet, bilindiği gibi geçen sezon başında Grasshoppers'dan 3.7 milyon euro bonservis ödenerek alınmıştı.

BİZZAT AYSAL TRANSFER ETTİ

Boşnak oyuncu ayrıca 4 yılda 4.6 milyon euro alacak. Bu parayı talep eden Hajroviç, G.Saray'da sadece 12 maça çıktı. Maç başı olarak 725 bin euro alan Hajrovic'in ödenen 400 bin euro, bonservis, 3 yıllık alacakları dahil tüm maliyeti 8.7 milyon euroyu bulacak. Hajrovic, Ünal Aysal tarafından ocak ayında transfer edilmişti.

RİBERY VAKASI NEDİR?

G.SARAY, 2004-2005 sezonunun ara transfer döneminde Franck Ribery’yi Metz’den 2.5 milyon Euro karşılığında kadrosuna katmıştı. Ribery, kısa sürede performansıyla lige damga vurmuş, Sarı-Kırmızılı taraftarların sevgilisi olmuştu. Fransız devi Marsilya, yıldız futbolcuyu transfer etmek için Galatasaray’a 7 milyon Euro teklif etmiş ancak geri çevrilmişti. Ribery’nin Türkiye macerası kısa sürdü. Fransız oyuncu, 100 bin Dolar’lık alacağı zamanında ödenmeyince sözleşmesini tek taraflı fesh etti. G.Saray'ın FIFA’ya yaptığı itiraz da fayda etmedi. Marsilya, bedavaya imza attırdığı Ribery’yi sadece iki sezon sonra 25 milyon Euro’ya Bayern Münih’e sattı.