Fener dün, Trabzonspor için ‘müşteki’ sıfatıyla UEFA’ya yaptığı şikayete istinaden, Bordo-Mavili kulüp aleyhine disiplin soruşturması başlatıldığını sitesinden şu şeklide duyurdu: “UEFA, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün şikayeti üzerine, Trabzonspor Kulübü hakkında disiplin soruşturması başlattı. 17 Temmuz’da UEFA Disiplin Kurulu bu dosyayı da görüşecek. UEFA, Trabzonspor Kulübü'ne tebligat göndererek savunmasını istedi.”

İŞTE O 5 MADDE:

1)  Sivas Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın, kongrede Trabzonspor’a yönelik ‘teşvik’ suçlaması.
2)  Şike iddianamesinde yer Recep Denizer’in ‘Balık Tapesi’nin teşvik olduğu öne sürülüyor.
3)  Mecnun Odyakmaz ile Zeki Mazlum arasında yapılan telefon görüşmelerinin ayrıntıları.
4)  Başkan Sadri Şener’in ağabeyi Sani Şener’in, Melih Gökçek’le yaptığı Gabric görüşmesi.
5)  O dönem Trabzonspor aleyhinde basına yansıyan teşvik iddialarıyla ilgili gazete küpürleri.

UEFA SORUŞTURMAYA DEĞER GÖRDÜ

Sarı-Lacivertliler’in bu başvuruyu Türkiye Futbol Federasyonu’na geçtiğimiz çarşamba gününden önce yaptıkları da öğrenildi. F.Bahçe hukukçuları üzerinde uzun süredir büyük bir titizlikle çalışıp, hazırladıkları dilekçe ve delilleri UEFA Disiplin Kurulu’na önceki hafta verip, soru?turma açılmasını talep etti. Bunu inceleyen UEFA Disiplin Kurulu da, F.Bahçe’nin başvurusunu incelemeye değer bulup hemen düğmeye bastı.

OKYAKMAZ VE YILDIZ DA GİDECEK

F.Bahçe, “Trabzonspor’un 2010-2011 sezonunda teşvik primi verdiği” iddiasını 5 önemli delile dayandırılıyor. Sarı-Lacivertliler, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın Sivasspor kongresinde yaptığı konuşmayı bu anlamda bir  yeni gelişme ve suç duyurusu olarak sunuyor. İkinci konu ise dönemin Trabzonspor yöneticisi Recep Denizer’in, Sivas’a balık gönderdiğinin iddia edildiği telefon dinlemesi. F.Bahçe bunun da teşvik primi olduğunda ısrarlı. Sarı-Lacivertliler bu kapsamda, Mecnun Odyakmaz ve Mehmet Yıldız’ı da tanık olarak UEFA Disiplin Komitesi’nde dinlettirecekler.

GABRİC PAZARLIĞI DOSYADA

F.BAHÇE’NİN suç duyurusunda o dönem gazetelerde Trabzonspor’la ilgili çIkan haberlerin küpürleride yer alıyor. Sarı-Lacivertliler, sundukları dosyada Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’la, Trabzonlu iş adamı Zeki Mazlum ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in ağabeyi Sani Şener’le, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında geçen telefon konuşmaları da yer alıyor. Bu 5 konu 17 Temmuz'da masada olacak.