UBP'de KURULTAY ÖNCESİ KAVGA BAŞLADI

Kıbrıs Manşet Özel Haber


Ulusal Birlik Partisinde kurultay öncesi yapılan görevden alma ve atamalarla ilgili büyük tartışmalar yaşanıyor. Genel Başkan Hüseyin Özgürgün tarafından geçtiğimiz dönem Genel Başkan kontenjanıyla Genel yönetim kuruluna atanan Yeniiskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu ile Lefkoşa Milletvekili Maliye eski bakanı Ersin Tatar , Genel Başkan Hüseyin Özgürgün tarafından bu görevlerinden alındı.

KONTENJANDAN ATANAN , KONTENJANLA GÖREVDEN ALINABİLİR
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'e göre kendi kontenjanı ile atadığı kişileri , dilediği zaman kendi insiyatifiyle görevden alıp yerine yenilerini atayabilir. Bu doğrultuda UBP Genel Başkanı Hüseyin özgürgün,
 geçtiğimiz dönem GYK üyeliğine atadığı Ersin Tatar ve Nazım Çavuşoğlu'nu görevden alarak yerlerine Genel Başkan kontenjanı ile UBP Lefkoşa eski Milletvekili Av.Savaş Atakan ile Kıb-Tek Genel Müdür muavini Mehmet Özçelik'i atadı.

TÜZÜĞE GÖRE ALAMAZ

Kıbrıs Manşet'e konuyla ilgili bilgi veren UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar , Genel Başkan kontenjanı ile atandıklarını ancak kurul oluştuktan sonra görevden almanın yasal olmadığını belirttiği açıklamasının devamında 3500 civarındaki İlçe ve Kurultay delegesinden oluşan yeni sistemdeki üyelere ilaveler yapıldığını ve yapılacağını ancak kendilerinin Genel Başkan adayı olmaları münasebetiyle üye yapmaktan men edildiklerini açıkladı. Üyelerin eşit ve adaletli bir şekilde şeffaf olarak yapılması gerektiğini de söyleyen Tatar , kurultayın parti içi bir demokrasi şöleni olması gerektiğinin altını çizdi.

RESMİYE CANALTAY NEDEN KATILMADI ??

Ersin Tatar ve Nazım Çavuşoğlu'nun görevden alındıklarının kendilerine bildirilmiş olmasına rağmen toplantıya katılma gayesiyle UBP genel merkezine gelmelerine rağmen UBP GYK üyesi Resmiye Canaltay'ın GYK toplantısına katılmaması kafalarda soru işareti uyandırdı. Canaltay'ın görevden alındığı veya kendisinin mazaretli veya mazaretsiz mi katılmadığı konusundaki sorular yanıtsız kalırken tartışmalardan sonra GYK toplantısının yapılamadığı öğrenildi.