DİVAN BAŞKANI ÖZGÜRGÜN, KÜÇÜK’ÜN GENEL BAŞKANLIĞA SEÇİLDİĞİNİ AÇIKLADI: “KÜÇÜK 704, KAŞİF 690 OY”

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 19. Olağan Kurultayı’nda Divan Başkanlığını yürüten Hüseyin Özgürgün, Genel Başkanlığa 704 oyla İrsen Küçük’ün yeniden seçildiğini ilan ederken, salonda tartışmalar çıktı.

Sonucun açıklanmasının ardından önce divan kurulunun bulunduğu platformda ve salonda gerginlik yaşandı.

Divan Başkanı Hüseyin Özgürgün, divanın önünün boşaltılması için defalarca anons yaptı. Divanın kararını açıklayabilmesi için zaman isteyen ancak izdiham yüzünden kararı açıklayamayan Özgürgün, partilileri yatıştırmak için zaman zaman sert uyarılarda bulundu.

Özgürgün, “Lütfen burayı boşaltın. Partinin kaosa sürüklenmesini mi istiyorsunuz? Tüzük için farklı yorumlar var. 5 hukukçu var, hepsi değişik konuşuyor, divan karar alamıyor. Ne demek divan yetkisizdir? Yetkiliyiz, sonucu açıklayacağız. Burayı boşaltmazsanız kararı açıklamak için sabaha kadar beklerim” dedi.

İtirazı olanın yapabileceğini ve divanın bu itirazı da değerlendireceğini kaydeden Hüseyin Özgürgün, divanın önünün boşaltılması için güvenlik görevlilerini de göreve çağırdı.

Özgürgün saat 00.20’de sayım sonuçlarını açıkladı. Özgürgün’ün açıklamasına göre, İrsen Küçük 704 oy alırken, rakibi Ahmet Kaşif 690 oyda kaldı.

Özgürgün, İrsen Küçük’ün UBP Genel Başkanı seçildiğini söyledi.

Divanın açıklamasına Kaşif taraftarlarından itiraz geldi. Salonda “Başbakan Kaşif” sloganları atıldı ve sonuca eleştiriler yapıldı. Zaman zaman sert tartışmalar ve arbade yaşandı.

Olaylar, partililerin ve güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle fazla büyümedi. Kurultay salonunda polis de güvenlik tedbiri aldı.