UBP GENEL BAŞKAN ADAYLARI 5 OLDU

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Ekim ayında yapılacak UBP Kurultayında Genel Başkan Hüseyin Özgürgün'den sonra adaylıklarını açıklayan İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğu , Girne Milletvekili ve Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel , Lefkoşa Milletvekili Maliye Eski Bakanı Ersin Tatar'dan sonra bugün de Ulaştırma eski Bakanı , Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklıyor.

MECLİS'TE BASIN TOPLANTISI 

Ulaştırma eski Bakanı , Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner Genel Başkanlığa aday olduğunu bugün saat 10:00'da Cumhuriyet Meclisinde düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.






HAMZA ERSAN SANER KİMDİR ?

Hamza Ersan SANER, 1966 yılında Mağusa’da dünyaya geldi. Saner 1988 yılında Trakya Üniversitesi’nden Mimar olarak mezun oldu ve 1989 yılında İ.T.Ü. Bina Yapımı Yönetimi Yüksek Lisans sınavını kazandı.

Saner, 1993 yılında UNHCR düzenlediği Geleneksel Kıbrıs Evleri ve Çevre projesinde yer alarak, mimari alanda Kıbrıs’ta ilk kez yayınlanan 12 Geleneksel Ev Kitabı’na hazırladığı proje ile katkı koymuştur.

1997 yılında California U.S.A.’da Kentsel Tasarımı ( Transfer of Devolepments Right) üzerine bir sertifika programını tamamlayan Saner, birçok sivil toplum örgütünde başkanlık, başkan yardımcılığı ve çeşitli görevler yürütmüş, 2001-2002 Futbol sezonunda ise Çanakkale Spor Kulübü Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

2005 yılında düzenlenen ve Kıbrıs Türk Mimarlar Odasının Antalya’da ilk kez temsil edildiği Uluslararası proje yarışması platformunda, Uluslararası Mimarlık Öğrencileri Proje Yarışması juri üyesi olarak görev yapan Saner, bir aile şirketi olan Saner Mimarlık ve Mühendislik Bürosunda serbest mimar ve direktör olarak görev yapmış bu görevini 22 yıl boyunca sürdürmüştür.

Hamz Ersan SANER, Siyasi kariyer;

 

Hamza Ersan Saner, 1998-2004 yılları arasında üç dönem Gazimağusa İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak, 2002-2008 yılları arasında ise üç dönem U.B.P. Parti Meclisi üyesi görevlerini yürütmüştür.

2002 yılında yapılan Yerel Yönetim seçimlerinde UBP Belediye Meclis üyesi olarak seçilen Saner, 2002 -2006 yılları arasında UBP’den Gazimağusa Belediye Meclis Üyesi görevlerinde bulunmuştur.

2006 yılında yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde UBP’den Gazimağusa Belediye Başkanı adayı olan Saner, 2006 – 2008 yılları arasında ise UBP’nin Yerel Yönetimler’den sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve M.Y.K. üyesi olarak görevlerini yürütmüştür.

19 Nisan 2009 Erken Genel Seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi’nden Gazimağusa Milletvekili seçilen Saner, 4 Mayıs 2009 tarihinde kurulan 8. Eroğlu Hükümeti’nde Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı olarak , 27 Mayıs 2010 tarihinde kurulan 1. İrsen Küçük Hükümeti’nde ise Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmıştır.

 

28 Temmuz 2013 Erken Genel Seçimlerinde yeniden Ulusal Birlik Partisi’nden Gazimağusa Milletvekili seçilen Saner Milletvekilliği görevinin yanısıra, UBP Grup Başkan Vekilliği, UBP Avrupa Parlementosu Temsilcisi ve UBP Dış İlişkiler Sekreterliği görevlerini halen sürdürmektedir.

İyi derecede İngilizce bilen Saner Evli ve 2 çocuk babasıdır.