SORUNU SONLANDIRACAK OLAN BAŞBAKANDIR 

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Günlerdir ülke gündemini meşgul eden ve Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin arasında soğuk rüzgarlar esip siyasi ve ekonomik krize neden olan Su Protokolü ile Ekonomik İşbirliği Protokolü gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü toplanan UBP Parti Meclisi protokollerin imzalanmaması durumunda Genel Başkan Hüseyin Özgürgün'e hükümetten çekilme yetkisi vermişti. Parti Meclisi sonrası açıklama yapan Genel Başkan Hüseyin Özgürgün , CTP-BG Yetkilileri ile Başbakan Kalyoncu'ya yönelik imza sorununun bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısına değin çözülmesi konusunda restli bir bilgi vermişti.

BAKANLAR KURULU TOPLANDI 

Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında azönce toplanan Bakanlar Kurulundan ne karar çıkacağı merakla bekleniyor. Dünakşam kendisine sorulan sorularda süreyi verdiklerini ve gereğini bugün Başbakan Ömer Kalyoncu'nun yapması gerektiği yönünde cevap veren UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün Bakanlar Kurulu toplantısını beklediği öğrenildi.

ÖZGÜRGÜN - TALAT BULUŞMASI 

Kıbrıs Manşet'in UBP içerisindeki güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre bugünkü Bakanlar Kurulunun da bu konuda karar üretmeyeceği ve Başbakan Ömer Kalyoncu'nun bugün imzalayacağım demeyeceğini, bu sebeple CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün öğleden sonra bir görüşme yapacakları öğrenildi.  UBP içerisindeki güvenilir kaynaklar protokollerin imzalanmaması halinde memur ve emeklilerin yarım maaş alacak olması, ülkede ciddi bir kaos yaratacağı endişesiyle bugün öğleden sonraki görüşmenin çok kritik olduğunu belirtiyorlar.