Ulusal Birlik Partisi, 29 Haziran 2014 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde adaylarını tanıtmak için bir program düzenledi. Düzenlenen bu program dâhilinde dün akşam Değirmenlik Belediye Başkan Adayı Ali Yaman ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarının tanıtım töreni düzenlendi.

Demirhan’da Bağ Restoranda düzenlenen tanıtım törenine UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, Milletvekilleri Zorlu Töre ve Ersin Tatar ile UBP Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Değirmenlik bölgesi ile köylerinden örgütlerin temsilcileri hazır bulundu.
Tören UBP İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Gardiyanoğlu’nun açılış konuşması ve adayları takdimi ile başladı.


Hüseyin Özgürgün: “UBP KKTC’Yİ SAVUNAN TEK PARTİDİR.”
Törende konuşan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Yerel Seçimler sürecine ittifakla çıktıklarını ama bazı nedenlerden dolayı ittifakın bozulduğunu, bunun için de bazı bölgelerde geç aday gösterdiklerini ifade ederek; “Büyük bir sevinçle görüyorum ki, bölgelerimizde her gösterdiğimiz adaya partililerimiz ve halkımız gönülden sahip çıkmaktadır. Bu bölgede de Belediye Başkan Adayımız Sayın Ali Yaman, bölge halkının ve partililerimizin destekleriyle ayak seslerini duyurmaya başlamıştır. “dedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi ekiplerinin projeleri ile göreve talip olduğunu ifade ederek; “Ekibimizin gücü, Milletvekillerimizin, İlçe Başkanımız ve İlçe Yönetim Kurulu ve siz partililerimizin katkısı ile adanın dört bir yanında olduğu gibi Değirmenlikte de tartışılmaz. Ulusal Birlik Partisi’nin yarışı varsa, tartışmasız en iddialı partidir. Bu 1976 seçimlerinden beri hep böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır.” Dedi.


UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP’NİN tecrübeli ve deneyimli kadroları yanı sıra, genç ve dinamik kadrolarıyla ve hepsinden önemlisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni gönülden yaşatmaya ant içmiş ve ideolojisi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en güçlü, en köklü, en büyük ve Cumhuriyeti savunan tek parti olduğunu ifade ederek; “UBP’nin ideolojisi ve gücü sağlamdır. ‘Toprağıma sahibim, Bayrağıma sahibim, devletime sahibim, ne yolda nasıl ilerleyeceğimi çok iyi biliyorum.’demektedir. Bunu söyledikten sonra, UBP’yi bu ülkede durdurabilecek bir güç yoktur.”dedi.


UBP adaylarının ciddi projeleri ile aday olduklarını belirten UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Bu bölgede de Değirmenlik Bölgesine hizmet etmek için yola çıkıyor. Bu bölgede gerçekleştireceği projeleri açıkça ortaya koyuyor ve çalışıyor. Ama bir başka temeli var! O temel üzerine bunu kuruyor. Bu temel, ideolojisi sağlam, KKTC’ni sonsuza kadar yaşatacak olan bu topraklara sahip olarak bir belediyecilik anlayışı temelidir. UBP Adayları ideolojilerini KKTC Halkına ve KKTC’ye hizmet için kuruyor. Başkaları gibi başka amaçlarla kurmuyor. Başkaları gibi başka hedefler çizerek KKTC Halkını bu topraklarda azınlık durumuna düşürecek bir anlaşmanın veya böyle bir anlaşmaya imza atmamak için yemin etmiş bir tabanın sağlamlığı üzerinde duruyor. Onun için her yerde iddialıyız. 28 Belediyenin 24’ünde aday gösterdik, diğer 4 belediyede bağımsız adayları destekleyeceğiz.” Dedi.


Değirmenlik Belediyesinin gerçekten ciddi bir meblağa sahip olduğunu belirten UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Bu meblağı da sağlayan CTP değildir. Bu meblağı sağlayan UBP Hükümetleridir. UBP Hükümetlerinin kararlarıyla bu kaynak bugün belediyeye akmaktadır. Ama bu kaynak bugün iyi kullanılmıyor. Bu meblağdan bu bölge halkı eşit şekilde faydalanamıyor.” Dedi.


UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, bu seçimlerin bir başka önemi daha olduğunu vurgulayarak; “Bu seçimler bir Yerel Seçimlerden fazlasıdır. Bu seçim UBP’nin o güçlü, eski görkemli günlere döneceği bir seçimdir. Bu seçim sadece bir yerel seçim değildir. Bu seçim KKTC’nin önümüzdeki 8 ay içerisinde yapacağı bir Cumhurbaşkanlığı seçiminin ön seçimi gibidir. İşte KKTC’nin yarınları ve geleceği için, görüşmelerin zorlandığı bu dönemde verilecek olan en büyük mesajın başlangıç seçimidir. Değirmenlik Belediyesini almak işte bunun için çok önemlidir.” Dedi.

Faiz Sucuoğlu: “UBP Gümbür gümbür geliyor.”
UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu da yaptığı konuşmada, kendisinin UBP Değirmenlik Belediye Başkan Adayı Ali Yaman’a ‘Önce ayak seslerin duyulacak, sonra ortaya çıkacaksın.’ Dediğini anımsatarak; “Nitekim bu akşam bu kalabalığı gördükten sonra 29 Haziran’da Ali Hocamızın Değirmenlik Belediye Başkanlığını kazanacağına inancım tamdır. Artık bunu kesin görüyoruz. UBP sadece Değirmenlikte değil, ayni şekilde, Lefkoşa’da da, Gönyelide de, Alayköy’de de, ;Akıncılar’da da ve KKTC’nin tüm bölgelerinde de 29 Haziran’da sandıklardan birinci parti olarak çıkmak için bir hedef koymuştur. Bunun için çalışıyoruz.” Dedi.


Faiz Sucuoğlu, CTP’nin birçok iddialarla Genel Seçimden sonra koalisyonun büyük ortağı olarak hükümet olduğunu da anımsatarak; “Maalesef CTP Genel Seçimler arifesinde verdiği sözlerini bugün oldu yerine getirmemiştir. ‘Ercan İhalesini iptal edeceğiz.’ Dediler bir adım atmadılar, ‘Ekonomik Paketi değiştireceğiz’ dediler bir adım atmadılar. Taşı taş üzerine koymadılar. Tek yaptıkları zamlardır, gençleri işinden etmektir. Dolayısıyla bu koşullarda UBP’nin 29 Haziran’da yakalayacağı başarı esasında CTP’nin bu süreç içerisinde yaşadığı başarısızlığın da bir sonucu olarak ortaya çıkacaktır. Ali Hocamızın geçmişte nasıl hedefler ortaya koyduğunu ve bu hedeflere nasıl ulaştığını bu bölge halı ve bizler çok iyi biliyoruz. Onun için bölgenin sevilen ve saygı duyulan bir kişisi olarak Sayın Ali Yaman’ın bu seçimleri kazanacağına inanıyoruz. Şunu da belirteyim ki bu seçime %33 oranında kadın adaylarımızla giriyoruz, gençlerimizle ve tecrübeli büyüklerimizle giriyoruz. Bu seçimleri mutlaka kazanacağız.” Dedi.

Ali Yaman: “Sorunları zamana değil, yamana bırak.”

UBP Değirmenlik Belediye Başkan Adayı Ali Yaman da yaptığı konuşmada, 29 Haziran seçimlerinin zaferle çıkacakları bir yarışma olacağını belirterek; “Ben orta mesarya köylerine hizmet için bu görev talibim. Sizlerle birlikte tüm sorunları aşmak için birlikte çalışacağız ve mutlaka başaracağımıza gönülden inanıyorum. Paraya pula makama sahip olmak için değil, çevremizse, mesaryamıza, insanımıza sahip çıkmak için bu göreve talibiz. Sizlerin bu akşamki bu enerjinizi gördükten sonra ekibimle bu ile daha heyecanla sarılıyoruz.

Biz bu belediyeyi söke söke alacağız. Bir ay önce ‘Osman bu seçimi alır’ diyorlardı. Bugün ‘Ali Yaman Hoca sallamaya başladı’ diyorlar. Üç gün kala ‘Yarış bitmiştir’ diyecekler. Biz bu yola baş koymuşsak, mesarya arkamızda olduğu sürece, partililer yanımızda olduğu sürece evelallah bu yarıştan yüzümüzün akı ile çıkacağız. Başpınar’dan Yiğitler’e kadar hak ettiğiniz bir belediye anlayışıyla insanımızın alın teriyle suladığı bu topraklarda hak ettiği yaşama değer katan projelerle bu yolu birlikte yürümeye devam edeceğiz.” Dedi.

   

    

  

  

 KAYNAK : UBP BASIN BÜROSU