Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Başkanlığı, UBP Olağan Kurultay’ında Genel Başkan, Başbakan İrsen Küçük’ü destekleyeceklerini açıkladı.

Partiden verilen bilgiye göre, UBP  Lefkoşa İlçe Başkanlığı, bugün, Lefkoşa’daki merkezinde, UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük’ün de katıldığı  bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrasında UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük basına yaptığı açıklamada, Faiz Sucuoğlu başkanlığında toplanan UBP Lefkoşa İlçesi Yönetim Kurulu toplantısına kendisinin de davet edildiğini ve kurultayda kendisini destekleyecekleri yönündeki kararı ilettiklerini söyledi.

Küçük, “Ben Lefkoşa İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine, ayrıca yine bu toplantıya iştirak ederek, kurultayımızda bana tam destek vereceklerini belirten UBP Lefkoşa İlçesi Kadın Kolları Başkanı Süreyya Gürses ile UBP Lefkoşa İlçesi Gençlik Kolları Başkanı Sami Osmanlı’ya teşekkür ederim” diye konuştu.

Seçimlere her zaman için en hazırlık partinin Ulusal Birlik Partisi olduğunu, ülkenin en köklü ve örgütlü partisinin UBP olduğunu belirten Küçük,  “2009 Genel Seçimlerinde, 2010 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve son olarak da Yerel Seçimlerde de aldığımız oylarla bu kanıtlanmıştır. Bunun için halkımıza bir kez daha teşekkür ederim. Çünkü halk desteği olmazda hiçbir parti ada genelinde bu denli örgütlenemez ve tüm seçimlerde galip çıkamaz. Siyasal partiler halkın desteğiyle güçlü olur.

Biz halkın desteğiyle kurulduğumuz günden beri ya hep birinci parti çıktık, ya da tek başımıza iktidar olarak sandıklardan çıktık” dedi.

“KURULTAY TARİHİNİ DAHA ÖNCEYE ALMAK İÇİN KARARA VARDIK”

Şu anda kurultay çalışmalarının içerisinde olduklarını ve bu yıl kurultay tarihini daha önceye almak için tüm İlçe Başkanlarıyla yaptıkları toplantı sonrasında bir karara vardıklarını dile getiren Küçük, bunu Pazartesi günü yapılacak olan MYK ve Parti Meclisi toplantısında resmileştireceklerini ifade etti.

Başbakan Küçük,  “Bugüne kadar ben ve Ahmet Kaşif arkadaşımız adaylıklarımızı açıkladık. Parti tüzüğümüze göre kurultaya 48 saat kalana kadar başvurular kabul edilir. Dolayısıyla daha yeni adaylar çıkabilir. Ben şimdiden kurultayımızın partimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu.

SUCUOĞLU

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu da konuşmasında, Ulusal Birlik Partisi’nin kurultaydan daha güçlü çıkması için UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük’ün yanında olma kararı aldıklarını söyledi. Bunun için Başbakan, UBP Genel Başkanı İrsen Küçük’ü bugünkü toplantıya davet ettiklerini belirten Sucuoğlu,  “Bugün Sayın Başbakanımıza ve partimizin Genel Başkanı Sayın İrsen Küçük’e bu kurultayımızda tam destek vereceğimizi ve yanında olacağımızı bir kez daha açıklıyoruz.

Önemli olan kurultayımızdan sonra da partimizin çalışmalarını aksatmadan sürdürmesi ve bugünlerden daha iyi yerlere gelmesini sağlamaktır” dedi.