Başbakan İrsen Küçük, hükümetin aldığı tedbirler sayesinde ekonomide gelişme olduğunu, her geçen yıl da büyüme yaşanacağını söyledi.

Başbakan  Küçük, Dilekkaya’da bölge halkıyla bir araya gelerek, vatandaşları hükümetin icraatları hakkında bilgilendirdi.

Küçük’e Dilekkaya ziyaretinde Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz ile UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy eşlik etti.

Toplantıda konuşan Başbakan İrsen Küçük, ağırlıklı olarak hükümetin icraatlarını anlattı.

Küçük, Ulusal Birlik Partisi’nin halkla bütünleşen bir parti olduğunu, halktan aldığı güçle hizmete devam ettiğini söyledi.

Partinin 2009 erken seçimlerinde tek başına iktidar olarak hükümete geldiğini anımsatan Küçük, “Sizlerden aldığımız destekle hükümet etme süremizin sonuna kadar hizmete devam edeceğiz” dedi.


“MUHALEFET GÖREVİNİ YAPAMIYOR”


Muhalefeti de eleştiren Başbakan Küçük, “Mecliste muhalefet görevini bile yapamıyorlar” ifadesini kullandı.

Güney Kıbrıs ve bazı Avrupa ülkelerinin iflasın eşiğine geldiğine işaret eden Başbakan, KKTC’de ise hükümetin aldığı tedbirlerle ülke ekonomisinin gün geçtikçe iyiye gittiğini söyledi.

Anavatan Türkiye’nin desteğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dış ülkelere tanıtmak için yapılan çalışmalara da değinen Küçük, 2012 yılının turizm açısından çok iyi bir yıl olacağına inanç belirtti.

Yurt dışından gelen öğrenci sayısında büyük artış yaşandığını kaydeden Küçük, yüksek eğitimde bu yıl hedeflenen noktaya gelindiğini kaydetti.

Türkiye’den su getirme projesine de değinen Küçük, suyun gelmesiyle ülke ekonomisinde büyük gelişme yaşanacağını söyledi.

Sondaj çalışmalarına yarın başlanacağını da hatırlatan Başbakan Küçük, “Petrolün de bulunmasıyla ekonomide büyük gelişme olacak” dedi.