UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, UBP’yi, “KKTC’yi aydınlığa taşıyan, hizmet yolculuğundaki başarılı gelişmeleri teslim eden, istikrarın korunmasına dikkat çekenlerin tespitlerini, demokrasimize müdahale diye nitelemek en hafif deyimiyle, saflık ya da gerçek niyetlerine kılıftır” dedi.
   Başbakan Küçük, kasım ayında yapılacak UBP kurultayında aday olacağını bir kez daha yineledi ve partililerinden onay istedi.
   Küçük, asılsız ve zorlama haberlerle demokrasi ve ilerleme yolundan alıkoymak isteyenler olabileceğine işaret ederek, UBP kurultayının geçmişte olduğu gibi demokrasi şöleni içinde geçeceğine ve ülkenin kazanacağına inanç belirtti.
   Başbakan Küçük, dün yaptığı yazılı açıklamada, UBP kurultayıyla ilgili gelişmeler ve tartışmalara değindi. Küçük, UBP kurultayının ülke gündemini yoğun bir şekilde meşgul etmesinin, UBP’nin büyüklüğünden ve KKTC için yadsınamaz öneminden kaynaklandığını söyledi.
   Küçük, “Haliyle güneşin aydınlığında, sıcaklığında bütünleşen herkesin, onur ve gurur kaynağı olmaktadır. Gündem konusu kurultayımız ve partimiz üzerinden yapılan haklı-haksız, yerli-yersiz, gerçek ya da yalana dayalı kişileri yıpratmaya, parti içi kaosa yönelik saldırılar, özgür ortamda, partimizin ülke demokrasisine kazandırdığı engin hoşgörünün sonucudur” dedi.
   “Hiçbir gayret, UBP ve hükümeti olarak halka hizmet yolunda ilerlemeye güçlü ve kararlı bir şekilde devam ederken, her geçen gün daha da büyüyen ve gelişen, anavatanımızın desteği ve kendi içimizde doğruların yapılması yönünde atılan adımlarla bütçemizin denkleştirilmesi, özel sektörün önünün açılması, kamu verimliliğinin artırılması, yeni yatırım olanaklarının ülkeye çekilmesiyle, sorunların üstesinden gelindiğini göz ardı edemez.
   KKTC’ni aydınlığa taşıyan hizmet yolculuğundaki başarılı gelişmeleri teslim eden, istikrarın korunmasına dikkat çekenlerin tespitlerini demokrasimize müdahale diye nitelemek en hafif deyimiyle, saflık ya da gerçek niyetlerine kılıftır.”


“Genel başkanlığa yeniden adayım”

   Başbakan İrsen Küçük, UBP Genel Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu yineleyerek, “UBP Genel Başkanı ve Başbakan olarak ülkeme ve partime hizmetlerimi layıkıyla verdiğime, Genel Seçimlerin yer

alacağı 2014 tarihine kadar planlanmış şekliyle vermeye hazır olduğuma yürekten inanıyor ve partilimin onayını talep ediyorum” dedi.
   Duygu ve düşüncelerinin, son kurultay öncesindeki duygu ve düşünceleriyle aynı olduğunu kaydeden Küçük, şöyle devam etti:
   “Siyasette hizmet etme imkanı ve makamlar bize babamızdan kalmadı, siz verdiniz, millet verdi. Milletin hizmetinde olduğumuzu asla unutmamalıyız. Halka hizmet, hakka hizmettir. Duygularımızla hareket etmemeli, duygularımızı, aklın, bilginin ve tecrübenin önüne koymamalıyız. İnanıyorum ki Ulusal Birlik Partisi öyle değerli kadrolara sahiptir ki üç, beş değil, 25 başkan adayı çıkarabilir. Herkes bu makama layıktır çünkü onlar Ulusal Birlik Partisi’nin tüm kademelerinde başarıyla görev almışlardır. Hepsini saygı ile selamlarım.”


“Doğruları yaptığıma inanıyorum”
 

  Başbakan İrsen Küçük, UBP Genel Başkanı ve Başbakan olarak ülkesi adına arkadaşlarıyla birlikte doğruları yaptığına inandığını söyledi. Küçük, “Ülkemiz için, geleceğimiz için daha refah, kalkınmış bir KKTC için doğru olduğuna inandıklarımı yaptım” dedi.
   Küçük, son olarak şunları belirtti:
   “Asılsız, zorlama haberlerle demokrasi yolunda, ilerleme yolunda bizleri alıkoymak isteyenler olabilir. Tahriklerle, provokasyonlarla, hatta kirli senaryolarla ülkemizi, insanımızı karanlık mecralara sürüklemeye çalışanlar olabilir. Hiçbirine prim vermeyecek, dimdik yumruk gibi karşılarında olacağız.
  Geçmişte olduğu gibi demokrasi şöleni şeklinde geçeceğine inandığım bu UBP Kurultayı’ndan Ulusal Birlik Partimizin ve ülkemizin kazanacağından hiç şüphem yoktur.”














kaynak : kıbrıs